Més de tres-centes dones organitzen piquets per informar a comerços i residències

Després de tallar la C-55 durant dues hores, l'activitat del Comitè de Vaga Feminista augmenta amb acció directa

08 de març del 2018
Actualitzat a les 22:04h
Concentració de dones per autoorganitzar-se els piquets del 8-M
Concentració de dones per autoorganitzar-se els piquets del 8-M | Pere Fontanals
Més de tres-centes dones s'han aplegat a la plaça Sant Domènec de Manresa per organitzar-se en piquets informatius per visitar comerços, residències i centres sanitaris, en una concentració que, inicialment, i segons havia informat el Comitè de Vaga Feminista, havia de ser per portar a terme una cercavila "no mixta".

Després de tallar durant dues hores la C-55 a l'altura de Manresa, des de 2/4 de 8 fins a 2/4 de 10 del matí d'aquest dijous, les activistes s'han dirigit a la plaça Sant Domènec on s'hi han aplegat més de tres-centes dones al voltant d'una taula amb infusions, cafè i pastes. Amb els homes mirant-s'ho de lluny, les concentrades s'han organitzat en diversos piquets per informar sobre la vaga del 8-M a treballadors de comerços, residències i centres sanitaris. Les convocades, d'una edat molt jove, majoritàriament, passen d'aquesta manera a l'acció directa.
 

Una manifestant sosté un rètol reivindicatiu. Foto: Pere Fontanals


Una de les integrats del Comitè del 8 de març, la Lila, ha explicat que és important organitzar accions "no mixtes" per "poder empoderar la dona i reivindicar la nostra visibilitat i que podem fer les coses, i que no necessitem cap home que ens digui com i què hem de fer". A més, la Lila també ha lamentat que "avui en dia, per desgràcia, els espais mixtes no són espais de seguretat per nosaltres".

Les accions del Comitè de Vaga Faminista continuaran a les 7 de la tarda amb una manifestació oberta que sortirà de la Ben Plantada. Institucionalment, el Dia de les Dones Treballadores convoca a les 12 del migdia a la plaça Major i a les 7 de la tarda a l'acte institucional que tindrà lloc al saló de sessions de l'Ajuntament.