El Maridatge de la Mostra de Vins de Navàs reivindicarà el paper de les dones

Tindrà lloc aquest dijous a Palà de Torroella

Redacció
07 de març del 2018
Actualitzat a les 14:55h
El Maridatge de la Mostra de Vins de Navàs, es fa a Palà de Torroella, el dijous abans de la l'Arrossada de Castelladral, des de fa set anys. Enguany el Maridatge s'escau el dia 8 de març i fa una inequívoca picada d'ullet contra de la desigualtat de gènere i reivindica el paper de la dona en tots els àmbits de la societat amb igualtat de condicions.

El Maridatge se sap quan comença, però ningú sap quan i com s'acaba, ple de sorpreses i retrobaments amb el gust i el plaer de menjar i beure l'autenticitat dels productors i productes que hi concorren. El Maridatge comença a ser un clàssic de les festes gastronòmiques amb el vi com a protagonista, els vinyaires de km 0 i els restauradors que creuen en els productes de proximitat, tan genuïns com el fruit dels ceps que arrelen a Navàs des de fa més de mil anys.

El teatre de Palà, esdevé un espai que es transforma i sorprèn. L'espectacle no passa a l'escenari darrera el teló, amb decorats de paper i un guió cent vegades assajat..., l'acció és a la platea, amb dos-cents cinquanta actors interactuant entre ells i compartint un viatge ple d'emocions, espontani i singular, sense cap guió prèviament escrit. Un lloc per quedar-s'hi a viure. Un lloc que quan hi entres ja no en vols tornar a sortir.

Clara Antúnez, sommelier i nutricionista, ha fet la tria de vins, de sis originals cupatges amb les varietats autòctones com a senyera: sumoll, picapoll, carinyena, macabeu i garnatxa entre altres.

Restauradors com els de Cal Fuster de Serrateix, 6 Sentits, l'Estació, Alberg de Castelladral, Pastisseria Mas de Navàs, productors d'oli d'Oliveres del Cardoner i Formatges de Cuirols hi donaran la rèplica.