La Cursa de la Dona omplirà el centre de Manresa de corredores i corredors diumenge

Sota el lema "Juntes guanyem", la cursa de 5km, oberta a tothom, donarà el tret de sortirà a les 10 del matí a la plaça de la Font de les Oques

Presentació de la Cursa de la Dona, aquest dimecres a la plaça de les Oques
Presentació de la Cursa de la Dona, aquest dimecres a la plaça de les Oques | AjM
Redacció
07 de març del 2018
Actualitzat a les 14:26h
Organitzada pel Vela Club Fitness i Elena Vers Estudi de Pilates amb el suport de l'Ajuntament de Manresa, aquest diumenge, 11 de març, tindrà lloc la 2a edició de la Cursa de la Dona. Sota el lema "juntes guanyem". La prova de 5 km i amb sortida a les 10 del matí davant del gimnàs Vela (pl. de la Font de les Oques) és ob erta a tothom, tot i que va adreçada especialment al públic femení.

Els detalls de la prova els han presentat aquest dimecres en roda de premsa el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; i per part del club Vela, i membre de l'organització de la cursa, Esteve Camps. També els han acompanyat la directora de l'Estudi de Pilates, Elena Vers; i les instructores Elena Rueda i Mònica Ferriz.

El regidor Serracanta ha manifestat que es tracta d'una activitat que se celebra en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona i ha posat en relleu "la importància del paper dels homes en el suport a les reivindicacions d'igualtat de gènere i contra la bretxa salarial entre homes i dones".

Per la seva banda, Esteve Camps ha agraït a les regidories d'Esports i de la Dona de l'Ajuntament de Manresa el seu suport, així com l'esponsorització de l'empresa Deporvillage. Seguidament el tècnic del Vela ha explicat els detalls de la prova i ha destacat la novetat d'enguany, que és "el dorsal jove amb el qual els participants de fins a 17 anys tindran descompte en la inscripció amb l'objectiu d'incentivar la participació del col·lectiu més jove. Pel mateix motiu hi haurà una classificació infantil i una de juvenil".

L'entrenador del Vela també ha posat en relleu que durant el dia de la cursa "hi hauran activitats lúdiques com les sessions de photocall, exhibicions de dansa i l'aixecament d'un pilar exclusivament femení per part de la Colla Castellera Tirallongues i es llegirà el manifest del dia de la Dona".

Les inscripcions són obertes presencialment al Vela fins dissabte al migdia i online (Facebook) pels participants de fora de Manresa. El preu és de 10 euros  i de 5 euros pels joves de fins a 17 anys. L'entrega de dorsals, xips i samarretes es farà el divendres a la tarda i dissabte al matí en una carpa a l'exterior del Vela.