Les Escodines resol una sopa de lletres sobre les desigualtats que pateixen les dones

Activitat amb motiu del Dia de les Dones organitzada a les Escodines
Activitat amb motiu del Dia de les Dones organitzada a les Escodines | AVVE
Redacció
07 de març del 2018
Actualitzat a les 14:06h
Des del Pla de Desenvolupament Comunitari del Barri de les Escodines, aquest dimarts es va organitzar una activitat emmarcada en el programa d'actes amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. 

Aquesta activitat va comptar amb la participació de disset persones (dones, nenes i nens). Durant l'activitat, les persones assistents van haver d'omplir una sopa de lletres farcida de paraules i conceptes que reflecteixen la situació en la que es troben les dones habitualment i altres mots sobre els que construir el present i el futur. Després, es va poder veure quina definició dona el diccionari dels mots trobats. Va sorprendre que el diccionari (la font de les definicions que es va prendre va ser el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans) no respon a la realitat present ja que no contempla definicions socialment reconegudes, contribuint a la invisibilització de la població Dona.

Un cop fet aquest exercici, es van relacionar els mots i conceptes treballats amb diferents vinyetes d'humor gràfic, dibuix de premsa i ninots procedents de artistes de més de 50 països de procedència, amb el que es va poder visualitzar la situació dels drets de les dones en el treball des d'una perspectiva internacional. Van sobtar els punts de trobada originaris de territoris tan allunyats. La situació de desigualtat i discriminació és estructural i té un caire universal. 

Destaca que cap home va venir a participar de l'activitat, esdevenint invisibles quan es parla de qüestions relacionades amb dones. Hi havia futbol, va ser per això? Des del Pla de Desenvolupament Comunitari de les Escodines es fa una crida als homes per a que assumeixin compromisos amb el feminisme.

La valoració que varen fer les participants de l'activitat va ser molt positiva. Es valora que la sessió va ser enriquidora i van adquirir aprenentatges que podran ser significatius. És per això que repetirem l'activitat al llarg de l'any. La lluita contra la discriminació i les desigualtats s'ha de dur a terme dia a dia. Queda molta feina per fer.