La Western Reserve Academy de Hudson cantarà diumenge a Cardona

En el marc dels actes de commemoració dels 60 anys de la Coral Cardonina

La Western Reserve Academy de Hudson
La Western Reserve Academy de Hudson | WRA
Redacció
07 de març del 2018
Actualitzat a les 14:45h
El proper diumenge 11 de març, el prestigiós cor del Western Reserve Academy de Hudson (Ohio) actuarà a Cardona dins el marc de la celebracions del 60è aniversari de la Coral Cardonina. 

El Western Reserve Academy és una de les institucions educatives més destacades i elitistes dels Estats Units que compta amb una llarga tradició musical. El seu cor s'ha distingit en diverses actuacions als Estats Units, Europa i Àsia. Amb prop de dos-cents anys d'història, actualment està dirigit per Margaret Karam i actuarà a Cardona acompanyat pel reconegut organista Edward Wiles. 

El concert serà una ocasió única d'escoltar-los en terra catalana, gràcies a la gira impulsada per Incanto Concert Tours. El programa comprendrà un ampli ventall de cançons tradicional d'arreu del món, espirituals negres, peces clàssiques de compositors com Mozart i Gabriel Faure fins a moderns arranjaments de música pop. Un repertori ric i variat que permetrà al públic gaudir de la versatilitat i l'excel·lència dels joves cantors nord-americans. 

El concert tindrà lloc a les 18.30h a l'església de Sant Miquel de Cardona i l'entrada serà lliure, aplicant-se el sistema de taquilla inversa. 

Western Reserve Academy Choir & Ensemble

Western Reserve Academy és una de les institucions educatives amb més tradició i prestigi dels Estats Units. Fundada l'any 1826, la seu del seu Institut està ubicada a Hudson, Ohio. Posseeix una llarga tradició d'excel·lència musical i té un cor que existeix d'ençà de la seva fundació. Els últims anys, el WRA Cor ha viatjat a Xina, Àustria, Alemanya, la República Txeca, Itàlia, Portugal i Espanya. Els seus cantaires han cantat a la basílica de Sant Pere a Roma, al Monestir de La Rabida i també han interpretat el Rèquiem de Mozart a St. Charleskirche de Viena. Els alumnes del cor han passat a alguns dels col·legis i universitats més prestigiosos dels Estats Units.

El Cor de l'Acadèmia manté una sèrie de concerts anuals a la Western Book Academy, incloent Midwinter Madrigal Feaste, un Messiah cantat, el Concert de William Appling Memorial, on el cor interpreta una obra mestra del repertori coral acompanyat d'una orquestra, així com concerts amb música tradicional, incloent espirituals i repertori contemporani amb cançons de capella d'arreu del món.

Margaret Karam ha dirigit The Academy Choir durant 26 anys i actualment actua com a directora musical a Western Book Academy, condueix la seva orquestra i dirigeix el programa de teatre musical. Karam va estudiar cant a Eastman School of Music i ha mantingut una important carrera com a solista a més del seu treball com a professora i directora d'orquestra.

Edward Wiles és un pianista, trompetista, organista i director d'orquestra altament qualificat que compagina la seva tasca docent amb la direcció musical a l'Església Episcopal de Sant Felip a Columbus, Ohio. Wiles és llicenciat per la Universitat Estatal d'Ohio, el Vandercook College of Music i el Seminari Trinity Lutheran.
Arxivat a