L'alcalde de Castellnou es queda gairebé sol al govern municipal

Maria Pilar Rubio dimiteix per motius personals i el govern es queda amb només tres regidors després d'un nou ple municipal de tragicomèdia

L'esposa de l'alcalde dirigint-se al plenari durant la sessió
L'esposa de l'alcalde dirigint-se al plenari durant la sessió | Pere Fontanals
07 de març del 2018
Actualitzat a les 15:19h
Malgrat que l'alcalde de Castellnou de Bages, Francesc Martínez, es va reunir amb els treballadors municipals per comunicar-los que deixava l'Ajuntament, un cop es va celebrar el ple municipal d'aquest mes de març, l'única persona que va plegar va ser la regidora Maria Pilar Rubio, que ha deixat el govern municipal sota mínims, amb només tres regidors dels nou que composen el plenari.

La renúncia de Rubio, que es produeix per motius personals, comportarà l'entrada com a regidor de Marc Valero, fill del regidor no adscrit Manel Valero, que ja va plegar del govern per les fortes desavinences que tenia amb l'alcalde. Malgrat que Valero fill encara no ha confirmat que accepti l'acta de regidor, si ho fa seria directament com a regidor no adscrit, fora del grup de govern de Martínez. De manera que l'alcalde només compartirà govern amb Carme Llorens -que s'ha perdut els últims dos plens per estar de baixa- i amb Imma Torralba.

El ple d'aquest dimarts va tornar a tenir bisos de tragicomèdia. Martínez va anunciar que la bicicleta elèctrica que la Diputació va donar a l'Ajuntament i que ell es va apropiar per a ús particular serà retornada a l'ens provincial després que l'hagi reparat a costa de les arques municipals. Recuperant temes del darrer ple, va explicar que havia demanat permís d'obres a casa seva sense tenir-ne obligació "per acontentar a l'oposició".

I finalment, va presentar la signatura d'un conveni amb el secretari municipal de Sant Fruitós de Bages, Josep González Ballesteros, per assessorament jurídic, a base de 900 euros mensuals, tot i que va reconèixer que el ple podia fer-lo "no efectiu". Cal tenir en compte que malgrat tenir secretaria municipal, l'Ajuntament portava gastats més de 24.000 euros amb l'empresa de González Ballesteros, i que amb el canvi d'any li havia encarregat dos informes per 1.800 euros cadascun d'ells.

El ple, però, encara guardava una última sorpresa, quan en el torn d'intervencions del públic, l'esposa de l'alcalde va pujar a la tarima plenària i es va encarar directament amb el cap de l'oposició, el republicà Domènec Òrrit, i després es va dirigir al públic com una política mes. Malgrat els advertiments que no calia que pugés a la tarima, l'alcalde la va autoritzar i va suspendre la sessió en veure que fins i tot el públic es revoltava.

Un cop el ple va ser desconvocat, tant l'esposa de l'alcalde com el propi Francesc Martínez, es van encarar contra qui escriu aquesta crònica, fins al punt que el vigilant municipal es va acostar al lloc per rebaixar la tensió i evitar mals majors.