El camp de futbol del Congost ja té uns accessos rodats dignes

L'actuació ha consistit en la pavimentació de l'accés a l'estadi i del recorregut fins a l'aparcament asfaltat situat davant els vestidors del camp de futbol; la renovació de la vorera des del pont del Congost, i l'habilitació com a estacionament de l'esplanada situada a l'oest del camp de futbol

Presentació dels nous accessos al camp de futbol del Congost
Presentació dels nous accessos al camp de futbol del Congost | AjM
Redacció
06 de març del 2018
Actualitzat el 07 de març a les 10:09h
L'Ajuntament de Manresa ha presentat avui el resultat dels treballs de millora realitzats als accessos a l'estadi de futbol de Congost, una actuació llargament esperad a per les entitats esportives que ha permès renovar completament la cara d'aquest entorn d'entrada a un dels equipaments esportius més utilitzats de la ciutat, amb més de 95.000 usos anuals, majoritàriament vinculats a l'activitat del Centre d'Esports Manresa.

Després de tres mesos d'obres, avui l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor d'Esports, Jordi Serracanta, han comprovat "in situ" el resultat d'unes actuacions que han tingut un pressupost total de 119.537 euros i que s'emmarcaven en el pla de xoc de l'espai urbà previst per l'any 2017, d'acord amb resultats i recomanacions de l'Auditoria de l'Espai Urbà impulsada des de l'Ajuntament de Manresa. La visita a les instal·lacions ha comptat també amb la presència del president del Centre d'Esports Manresa, José Luis Correa; la vicepresidenta Lluïsa Tulleuda i el vocal Josep Piqueras, així com altres persones vinculades al club.

Valentí Junyent ha fet una valoració "molt positiva" d'una actuació "molt esperada pel Centre d'Esports Manresa, que permet tenir uns millors accessos a les persones i visitants vinculades a l'activitat del camp de futbol però, també una millora que fa un servei entre setmana de pàrquing dissuasori". L'alcalde ha afirmat que els diners de l'actuació formen part del pressupost del pla de xoc de 2017 i ha avançat per al 2018 "hi haurà una altre inversió d'un milió d'euros per a millores de l'espai urbà de la ciutat".

Per la seva part, Jordi Serracanta s'ha mostrat "molt satisfet per donar un resposta a una reivindicació històrica per adequar uns accessos a aquestes instal·lacions que tenen 2.500 usos setmanals". El regidor d'Esports ha posat en valor la bona entesa amb el Centre d'Esports Manresa i ha avançat que "aquest 2018 ja ens hem compromès a renovar els lavabos del camp de futbol". 

Al seu torn, José Luis Correa, s'ha mostrat "molt content i agraït perquè els objectius es compleixin així com del resultat d'uns treballs de millora que resolen un problema d'accessibilitat i mobilitat important, tenint en compte que cada setmana hi ha partits que poden acollir entre 500 i 1.000 persones".

Uns treballs en tres àmbits

L'actuació de millora global s'ha realitzat en tres àmbits. El primer i principal, amb un pressupost de 82.644 euros, ha consistit en la pavimentació de l'espai comprés entre l'accés al camp de futbol des de la carretera de Sant Joan així com del recorregut fins a l'estacionament asfaltat situat davant els vestidors del camp. Amb l'objectiu d'assegurar el correcte desguàs de l'aigua de la pluja també s'ha adequat la xarxa de sanejament que connecta amb la xarxa de clavegueram existent en aquest sector.

El segon àmbit d'actuació, amb un pressupost de 20.574 euros, s'ha adreçat a millorar la renovació i ordenació del recorregut fins l'estadi des del pont del Congost, amb la millora de les característiques de la vorera que connecta aquests dos punts i la col·locació d'un conjunt de pilones en l'espai d'accés amb l'objectiu d'evitar interferències entre els recorreguts de vianants i els dels vehicles.

El tercer i darrer àmbit de treball, amb un cost de 16.318 euros, ha tingut com a objectiu l'adequació per a estacionament de vehicles de l'esplanada situada més a l'oest del camp de futbol, a la qual s'hi podrà accedir des del vial que s'ha pavimentat i també per un camí situat al final de l'estacionament pavimentat que Ja existia. 

Els treballs s'han completat amb el pintat de les places d'estacionament en la part de la zona asfaltada així com un nou enllumenat col·locat en l'accés a l'estadi i la nova esplanada del pàrquing, amb un total de 11 lluminàries sobre pals de fusta.

Amb aquestes actuacions es dóna resposta a la necessitat d'ordenar i racionalitzar l'ús d'aquest espai per part dels vehicles i millorar la comoditat dels recorreguts dels vianants, ja que abans de les obres aquest entorn es trobava en un estat molt degradat i desordenat agreujat pel constant trànsit de vehicles i la presència de sots no s'hi formaven bassals.