Els Castellers de Santpedor estrenen temporada amb una plàcida actuació a casa

Els Castellers de Santpedor han estrenat temporada aquest cap de setmana
Els Castellers de Santpedor han estrenat temporada aquest cap de setmana | Montse Xixons
Redacció
05 de març del 2018
Actualitzat a les 17:27h
El món casteller ja està en marxa sense que ni tan sols hagi començat la primavera. Aquests dies és freqüent veure missatges a les xarxes socials de diferents colles anunciant les seves primeres actuacions. Els Castellers de Santpedor ja en porten dues al seu còmput. Aquest cap de setmana han fet el seu primer acte de presència al seu municipi. 

Acostumen a ser actuacions de rodatge. Per anar-se traient el cuquet i afinar els engranatges de cara a futures construccions. És el què va fer la colla de la camisa daurada que segons explica el cap de colla Jordi Prat van viure "una actuació plàcida". L'actuació es va caracteritzar per la seva rapidesa. Els Castellers de Santpedor van obrir plaça amb el dos de sis. Va ser el castell més tècnic de la matinal i també el més segur. Per la segona ronda, van tirar un tres de sis amb agulla que va tenir diverses estrenes al tronc. La part més dura va ser la descarregada del pilar. I a la tercera ronda, es van viure més estrenes al quatre de sis. També sense dificultats. Un pilar de quatre d'entrada i un pilar de quatre van completar l'actuació abans que les tres colles fessin un darrer pilar de quatre amb els troncs integrament femenins. Va ser la forma d'unir-se a la diada de 8 de març a proposta dels Capgirats de Castellar.

L'actuació va comptar també amb la presència dels esmentats Capgirats de Castellar que van descarregar el tres de sis, el quatre de sis i el tres de sis amb agulla i amb els Castellers de les Roquetes van descarregar el tres de sis amb agulla, el tres de sis i el dos de sis.

La propera actuació dels Castellers de Santpedor serà el 25 de març al local dels Castellers de Vilafranca. Actuaran amb els Verds i els Castellers d'Esparreguera.
Arxivat a