Sant Joan instal·la un punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics

Presentació del punt de recàrrega a Sant Joan de Vilatorrada
Presentació del punt de recàrrega a Sant Joan de Vilatorrada | AjSJV
Redacció
05 de març del 2018
Actualitzat a les 16:58h
L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha instal·lat al carrer Major un punt gratuït de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics. Per a fer-ne ús, els usuaris cal que es donin d'alta a través del web www.selba.es/2400.php. 

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada –a través de la Regidoria de Medi Ambient- té fixada com una de les seves prioritats afavorir una mobilitat sostenible que ajudi a millorar la qualitat de l'aire, a reduir la contaminació acústica i a promoure i garantir el benestar del conjunt dels veïns i veïnes. Per tot plegat, el consistori ha instal·lat aquest mes de març un punt gratuït de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics al número 54 del carrer Major. 

Es tracta de la primera estació de recàrrega d'aquesta tipologia que s'instal·la al municipi. En aquest sentit, Ramon Planell, regidor de Medi Ambient, avança que “si volem donar passes significatives en la lluita contra el canvi climàtic i suscitar entre la població una petita dosi de reflexió i conscienciació cal, primer, que des de l'administració en donem exemple”. 

Com es pot fer ús del punt de recàrrega?

El punt de recàrrega està subministrat per l'empresa especialitzada SELBA i és gratuït. Disposa d'un connector Mennekes i un de Shucko i s'activa i desactiva a través d'un web personalitzat, sense necessitat de disposar de cap targeta ni clauer. Així, per a fer-ne ús cal donar-se d'alta a través del portal www.selba.es/2400.php. Un cop formalitzada la inscripció, l'usuari rebrà un correu electrònic amb el codi PIN que permetrà activar i desactivar el punt de recàrrega. 
Finalment, l'estacionament del vehicle a la zona de recàrrega està limitat al temps necessari per fer l‘operació, que en cap cas serà superior a les dues hores.