Més de dos-cents jubilats tallen durant mitja hora el carrer del Bruc davant la Seguretat Social

La Plataforma en Defensa de les Pensions i dels Drets de la Gent Gran reclama mantenir el seu poder adquisitiu en la primera de les accions que té programades per exigir els seus drets

Jubilats i pensionistes han tallat el carrer del Bruc
Jubilats i pensionistes han tallat el carrer del Bruc | Pere Fontanals
05 de març del 2018
Actualitzat a les 15:24h
Més de dos-cents pensionistes i jubilats s'han concentrat aquest dilluns, tot i la pluja, davant de l'institut de la Seguretat Social al carrer del Bruc de Manresa i han tallat la via durant més de mitja hora per reclamar els seus drets davant de la pèrdua de poder adquisitiu que pateixen des que el 2013 el govern espanyol impulsés la reforma de les pensions.

La Plataforma en Defensa de les Pensions i dels Drets de la Gent Gran ha impulsat la primera de diverses accions que portarà a terme els propers dies al Bages. Després de llegir el manifest, els concentrats han ocupat el carrer del Bruc, a l'altura de l'Institut de la Seguretat Social, i han tallat el trànsit.

En el manifest, els convocants reclamen "el manteniment del poder adquisitiu de les pensions", així com "la derogació de la reforma del 2013". També exigeixen que "el govern de l'Estat assumeixi el compromís de negociació amb els interlocutors socials, en el marc del Pacte de Toledo, per tornar a recuperar el consens en matèria de pensions i procurar pensions suficients i dignes per a les generacions actuals i futures".
 

Els jubilats i pensionistes han preparat els seus propis cartells. Foto: Pere Fontanals


Aquesta mobilització s'emmarca en el conjunt d'accions programades a Catalunya i a l'estat espanyol per reclamar unes pensions dignes després d'increments del 0,25% en els darrers anys, molt per sota de l'augment de l'IPC.

La Plataforma en Defensa de les Pensions i dels Drets de la Gent Gran està formada per Acció Viure i Conviure, Associació de la gent gran de la Balconada, CCOO, UGT, Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa, Amics de la gent gran i Federació d'Associacions de Veïns de Manresa.

Properes accions

Dimecres 14 de març

Xerrada informativa sobre les pensions a càrrec de Ramon Pla de la Federació de Pensionistes de CCOO. 
A les 10 hores.  Lloc: Sala d'Actes sindical, Passeig de Pere III, 60-62. Manresa. 
Organitza: Sindicat de Pensionistes i Jubilats de CCOO Vallés Occidental i Catalunya Central. 

Dijous 15 de març

Xerrada informativa sobre les pensions a càrrec de la Marea Pensionista. 
A les 19 hores. Lloc: Centre Cultural el Casino. 
Organitza la Federació d'Associacions de veïns de Manresa

Dissabte 17 de març

Concentració davant de l'Institut Nacional de la Seguretat Social a Manresa.
A les 11 hores. Lloc: carrer del Bruc, 138-140.