El Col·legi d'Arquitectes acollirà dimarts la xerrada «Tacats pel carbó»

Basada en el Treball de Final de Carrera de Jaume Fabregat i Anna Royo, que també exposaran el projecte

per Redacció , 4 de març de 2018 a les 21:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La sala d'actes de la Delegació del Bages-Berguedà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya acollirà el dimarts, 6 de març a les 7 de la tarda, la xerrada Tacats pel carbó, que anirà càrrec dels arquitectes Jaume Fabregat i Anna Royo.

Amb el nom de Tacats pel Carbó els dos arquitectes van redactar el seu projecte final de carrera conjunt. Es composa de 3 llibres, el primer, rePensar el paisatge postminer de l'Alt Berguedà, és la part del treball conjunt que conté la interpretació del lloc en el marc territorial i paisatgístic. Els dos següents, Infraestructura en el paisatge, l'estació, de Jaume Fabregat i reHabitar i recordar, La colònia de la Consolació, d'Anna Royo contenen el desenvolupament dels dos projectes encadenats, que s'arrelen i fan constant referència a la matèria que s'ha treballat en el primer.


Aquests Treballs de Final de Carrera afronten la problemàtica que presenta el territori de l'Alt Berguedà, un entorn complex que ha patit grans transformacions al llarg del darrer quart de segle. És un món que ha vist modificada la seva fesomia (embassament), la seva mobilitat (tren, carreteres, funiculars, telefèrics) i ha perdut el seu principal impuls i motor econòmic: la mineria. El projecte es desenvolupa en un escenari límit, en el qual l'arquitectura cerca una nova oportunitat d'intervenir en un diàleg perdut entre l'home i la natura.

Els projectes estaran exposats a la Sala Pòrtic de la Casa Lluvià fins al 31 de març amb horari de visita de dilluns a dijous de 10 a 13.30 i de 15 a 16.30 h i divendres de 10 a 13.30 h.

 

Participació