El Cd'E Manresa perd al Congost contra la UE La Jonquera (1-2)

El Cd'E Manresa continua perdent a casa el què guanya com a visitant
El Cd'E Manresa continua perdent a casa el què guanya com a visitant | CEM
Redacció
04 de març del 2018
Actualitzat a les 19:22h
El Manresa va perdre un partit de lliga després d'un parell de mesos sense testar l'amargor de la derrota, i ho va fer al mateix escenari i pel mateix resultat que contra el San Juan Atlètic de Montcada el passat 26 de novembre. I també ho va fer en el moment més inoportú, doncs s'ha eixamplat la distància vers l'incontestable líder, la FE Grama, i s'ha perdut l'ocasió de posar més terra pel mig respecte el tercer classificat, una Montañesa que, com el Manresa, va caure a casa. Un golàs de Brian a la primera part va obrir el camí d'una hipotètica victòria que ja s'assaboria, veient la nul·litat ofensiva de l'equip fronterer. Però l'equip visitant es va espolsar la som de les orelles a la represa i, a pilota parada, va saber traure rèdits dels dubtes que va generar el Manresa en defensa, quelcom que no és gens habitual. La Grama, que visitarà el Congost d'aquí a quinze dies, s'escapa. Però l'avantatge vers el líder no és l'únic que va perdre el Manresa davant La Jonquera. Brian, el màxim golejador blanc-i-vermell, es va lesionar a la segona part, tot sol, i serà baixa durant les pròximes setmanes. Una baixa que s'ha d'unir a la de Manel Sala, l'altre màxim golejador de l'equip que va caure lesionat la setmana passada a Sant Cugat. La Jonquera, el setè equip que s'apunta a sucar-hi pà al Congost aquesta temporada, li va donar la volta al mitjó contra el Manresa, que havia guanyat a Les Foques a la primera volta. Ara li toca al Manresa, el pròxim partit, donar-li la volta al mitjó contra el Farners, que al Congost es va endur els tres punts. Per demostra que, quan caus, ets capaç d'aixecar-te.

L'inici del partit, i pràcticament tot el període, es va jugar amb molt de ritme entre ambdós equips. Les anades i les vingudes d'un camp a l'altre van ser una tònica constant, encara que les accions de perill va trigar en arribar. El primer que es va acostar amb perill a la porteria rival va ser Noah, als 14', després de rebre una passada en profunditat i ficar-se fins la cuina visitant. La seva rematada, molt a prop de la línia de fons, es va estavellar a la creueta de la porteria de Manzano. Aquesta ocasió va ser un oasi en mig d'un desert de joc de centrecampisme, fins que una pilota penjada a l'olla per Marçal Lladó, arran d'una falta llunyana, la pentinava sense voler un defensa de l'equip verd i la pilota s'estavellava en la part superior del travesser (25'). 

Aquesta darrera acció sembla que va esperonar el Manresa, que va començar a guanyar metres en l'aspecte ofensiu fins l'arribada del descans. Als 28' Brian, des de la frontal de l'àrea gran, etzibava un xut ras, no gaire potent però molt col·locat, que es colava per la base del pal, però Manzano va evitar que s'alterés el marcador de l'estadi. Tres minuts després els mateixos protagonistes: Brian es ficava fins la cuina visitant, pel carril esquerra, i Manzano salvava amb els peus el xut a boca de canó del pitxitxi manresà. Però, ara sí, a la tercera va anar la vençuda. Brian, al cantó esquerra de l'atac del seu equip, des de molt més enllà del balcó de l'àrea, engaltava una gardela que sorprenia tothom, que provocava “l'estàtua” de Manzano i que alegrava una grada local que començava a fregar-se les mans veient que el seu equip començava a carburar (36'). No hi va haver més perill a l'àrea visitant fins el descans, però a l'àrea de Luque, en 45', tampoc hi van haver noticies. Tot eren flors i violes per un Manresa que desprenia bones sensacions.

A la represa va canviar tot. La Jonquera va sortir amb molta més empenta que un Manresa que, en certs moments, es va veure superat. En principi l'equip visitant “només” va generar un parell de situacions de perill pels dominis de Luque, malgrat la millora en el seu joc. És més, quan el Manresa va tornar a agafar el pols al partit, Marçal Lladó i Javi López va tenir el 2-0 al seu abast. El primer, engaltant la pilota després d'un refús defensiu que havia quedat mort al balcó de l'àrea gran i que va sortir a fora per un parell de pams, amb el porter Manzano pràcticament batut i mirant de reüll una pilota impossible (62'). El segon, Javi López, quan es va quedar tot sol davant el porter rival, mà a mà, a la frontal de l'àrea petita; Manzano li va robar la cartera al davanter manresà davant la desesperació de tothom que tingués el cor blanc-i-vermell (63'). El 2 a 0 tornava a esvair-se. 

I a partir d'aquí es va començar a complir una de les màximes del futbol: qui perdona, ho paga. Només un minut després de l'ocasió de Javi López, un contracop visitant culminaria amb un servei de cantonada. Guillem Cornellà, amb el guant que té al peu dret, va posar la pilota a la zona de màxim perill i, després de diversos rebutjos, Hidalgo col·locava l'esfèric fora de l'abast de Luque, a l'esquadra esquerra del segon porter menys golejat del grup (64'). Galleda d'aigua freda, però encara quedava pràcticament mitja hora de joc per endavant i es podia corregir el resultat. 

Sergi Soler va provar de sorprendre Manzano amb un xut des de fora de l'àrea, però la bola va sortir a fora per poc (69'). Sense que transcorregués ni tan sols un minut, Javi Lñopez tornava a tenir el gol als seus peus després d'un refús defensiu que va quedar dins de l'àrea i que el davanter blanc-i-vermell va engaltar amb molta força i col·locació, però Manzano es lluïa amb la millor aturada del partit i salvava al seu equip de tornar a anar pel darrera al marcador. Durant molts minuts el partit va estar completament obert i qualsevol pronòstic era possible, encara que el perill viscut a les àrees no anava més enllà de focs d'artifici. Però novament a pilota parada, com abans havia passat, arribaria la gran decepció pel bàndol local. Guillem Cornellà, arran d'una falta directa, col·locava la pilota a l'esquadra, però Luque arribava a temps de neutralitzar allò que semblava un golàs i enviava el cuir a corner. Guillem Cornellà tornava a insistir des del formatget de la cantonada i Gabernet, de cap, gelava la sang dels manresans presents a l'estadi amb un segon gol que ja seria definitiu a manca de tres minuts pel final. Un cop dur i en el moment més inoportú.

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa

Luque
Alejandro (Florent, 72')
Solernou
Agus (Leandro, 89')
Moha
Bernat
Adri Arenas
Sergi Soler
Noah (Javi López, 60')
Marçal Lladó (Cuello, 78')
Brian (Biel Rodríguez, 78')

Unió Esportiva La Jonquera

Manzano
Gabernet
Albert Genís
Jorge Torres (Muller, 45')
Fran Pérez (Sebas Galles, 72')
Guillem Cornellà
Tidi
Masó
Moñino
Hidalgo
Balaguer

Gols

1-0 (36'), Brian
1-1 (64'), Hidalgo
1-2 (87'), Gabernet

Àrbitre

Sr. Pol Toril Bagen, de la delegació del Baix Llobregat. Va estar auxiliat per Omar Ajdir Lenti i German Rodríguez Roig.

Targetes

Agus
Bernat
Adri Arenas
Marçal Lladó
Cuello
//
Fran Pérez
Guillem Cornellà
Balaguer

Camp

Estadi del Congost, 130 espectadors.
 

Resultats

Classificació