Més de 5.000 persones repeteixen l'èxit de la Transèquia

Un 75% dels participants també ha fet una aportació al nou Hospital de Dia d'Oncologia

04 de març del 2018
Actualitzat el 05 de març a les 12:19h
Caminants de la Transèquia, amb Montserrat al fons
Caminants de la Transèquia, amb Montserrat al fons | Àlex Gómez Ribera
Una de les caminades més tradicionals del país, la Transèquia, ha repetit de nou l'èxit de participació, la xifra d'aquest èxit és de 5.173 participants, un número de persones que manté una tendència positiva i estable respecte d'edicions anterior. La Transèquia ha tingut, com sempre, versions diverses ja que s'ha pogut fer a peu, opció majoritària, però també corrent, amb bicicleta i handbike. Una de les novetats d'enguany ha estat la participació en la campanya solidària “Posa-hi el cor” destinada a la construcció del nou Hospital de Dia d'Oncologia de la Fundació Althaia, els participants podien aportar un euro per aquesta finalitat i, segons l'organització, unes tres quartes parts dels participants han decidit fer-la.

Josep Alabern, vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia (Parc de la Sèquia), ha volgut fer referència al repte d'organitzar la Transèquia, una feina que també ha volgut reconèixer a la Jove Cambra de Manresa, fins fa 5 anys organitzadora de l'esdeveniment, i als 300 voluntaris que ho han fet possible aquest any. Al mateix temps ha volgut destacar que tot plegat s'ha desenvolupat sense incidents remarcables i amb una climatologia que, després d'una setmana difícil, ha respectat la Transèquia. D'altra banda segons Laia Muns, directora del Parc de la Sèquia i coordinadora de la Transèquia, l'increment de participants de més enllà de Manresa i comarca i l'augment de l'ús de la inscripció online han estat un dels fenòmens observats en aquesta edició. Valentí Junyent ha volgut fer referència al marcat to solidari d'aquesta Transèquia i, juntament amb Neus Comellas, regidora de Projecció de Ciutat i Festes, han atribuït l'augment de participants de fora de la comarca a la millora de la projecció de la ciutat. Tots plegats han volgut agrair l'assistència als participants, la feina dels voluntaris i també als més de 50 col·laboradors i patrocinadors que, també, han fet possible tirar endavant l'esdeveniment.

La Transèquia ha omplert de nou els camins del pla de Bages de persones que han volgut fer salut i, també, gaudir dels paisatges que envolten el canal de la Sèquia. La caminada ha començat a Balsareny i ha acabat al Parc de l'Agulla, allà els participants han pogut recollir diversos aliments com a recompensa per l'esforç fet, a més a més en el recinte s'hi ha fet diverses activitats de dinamització com classes de gimnàstica dirigida, tallers de maquillatge o sortejos de productes.

La Transèquia es va iniciar fa 34 anys com a homenatge a totes aquelles persones que van construir aquest canal medieval, després de tots aquests anys ja s'ha convertit en una cita imprescindible a Manresa i comarca, un esdeveniment que, habitualment, tanca les festes de la Llum.