Els colors i tradicions de la Xina es mostren a Manresa en el seu nou any

La comunitat xinesa de la ciutat ha celebrat l'any nou xinès

Manresa ha celebrat l'any nou xinès
Manresa ha celebrat l'any nou xinès | Àlex Gómez Ribera
04 de març del 2018
Actualitzat a les 9:57h
Fa pocs dies que s'ha celebrat l'arribada de l'any nou xinès, un esdeveniment celebrat a la Xina i, també, arreu del món. Manresa, aquest dissabte a la tarda, també ha estat testimoni d'aquesta tradició gràcies a l'organització que n'ha fet la comunitat xinesa que habita a la ciutat. La celebració, anomenada La festa dels fanalets i inclosa dins el primer Festival de Cultura Xinesa a Manresa ha començat a les 5 de la tarda a la plaça Sant Domènec amb un recorregut format per persones vestides amb vestits tradicionals xinesos i, també, per dues disfresses de lleons que han interpretat les seves danses, tots plegats han format un seguici de colors vius que ha avançat pel carrer del Born fins a la Plana de l'Om.

Després de les danses dels lleons, l'esdeveniment ha continuat a l'interior de l'Auditori de la Plana de l'Om, un acte on hi han participat majoritàriament persones d'origen xinès però, també, gent manresana, una combinació entre Orient i Occident que s'ha donat també amb el públic assistent, format per gent xinesa però, també, per manresans encuriosits per conèixer de de manera més propera la cultura de la Xina.

L'acte ha començat amb els parlaments de membres de la comunitat xinesa, aquests han volgut agrair a l'Ajuntament de Manresa la seva col·laboració en l'organització, també han volgut remarcar que, per ells, heretar i difondre la cultura xinesa més enllà del seu país és un deure i una responsabilitat. En els parlaments també hi ha intervingut Mercè Rosich regidora de Cohesió Social, Gent Gran, Salut, Ensenyament i Universitats tot destacant la participació en l'acte tant de persones xineses com manresanes, d'altra banda ha desitjat que tot plegat sigui l'inici de moltes altres activitats. Tot seguit La festa dels fanalets ha continuat amb la interpretació d'una cançó feta amb cítara xinesa, un recital de poesia clàssica, cants de música tradicional, el joc dels fanalets, jugant a encertar endevinalles amb un fanalet com a premi, dansa clàssica xinesa i l'actuació d'un cor de signes. 

Després de les actuacions artístiques s'ha convidat al públic assistent a tastar un plat tradicional xinès, les  boletes de pasta Tangyuan, un petit berenar que era previst que donés pas a la projecció de la pel·lícula xinesa  Monkey king: Hero is back.

La festa dels fanalets ha permès a la comunitat xinesa presentar-se i fer-se visible a la ciutat, tal com han demostrat els vianants encuriosits que s'ha trobat el seguici i, també, els assistents locals a l'acte posterior. La celebració de l'any nou xinès s'ha inclòs en el primer Festival de Cultura Xinesa a Manresa, els següents actes estan previstos els propers caps de setmana amb tallers de cuina, manualitats i medicina tradicional xinesa.