L'espanyolista de Balsareny que va insultar els avis del Collbaix perd la primera de les seves cinc causes

El jutge absol el veí de Balsareny a qui havia acusat d'agredir el seu fill per arrencar cartells independentistes | El magistrat dona versemblança a la versió de l'home, que va apartar el nen quan es dirigia cap a ell insultant-lo greument i dirigint-s'hi físicament

03 de març del 2018
Actualitzat el 04 de març a les 17:45h
Jutjats de Manresa
Jutjats de Manresa | Mar Martí
L'espanyolista de Balsareny, Jordi Cervantes, ha perdut la primera de les cinc causes judicials que té obertes per fets ocorreguts aquests darrers mesos. El jutge del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Manresa ha absolt l'home de Balsareny a qui Cervantes va denunciar per una presumpta agressió al seu fill d'11 anys per haver arrencat cartells independentistes al poble, segons la sentència que ha pogut ser consultada per NacióManresa.

La sentència considera provat que els fets denúnciats el 21 d'octubre de 2017 van ocórrer tal i com els va relatar l'acusat i no com ho van explicar en vista tancada els menors -el suposat agredit i la seva germana de 14 anys-, que van ometre part dels fets i la seva versió és menys versemblant.

Segons la sentència, després d'un incident relacionat amb la retirada d'uns cartells independentistes, la germana del nen "va faltar al respecte l'esposa de l'acusat" i aquest li va recriminar el fet. Tot seguit, el nen d'11 anys "estant alterat s'encara verbalment a l'home de més de 65 anys i es dirigeix físicament cap a ell, limitant-se el denunciat a apartar-lo posant-li la mà al pit".

El jutge considera simptomàtic que els menors, en la seva declaració, ometessin la part dels insults i que posteriorment seguissin a la família fins a casa seva i li provoquessin, presumptament, desperfectes a la porta del seu domicili. Aquests fets es troben ara mateix denunciats davant la Fiscalia de Menors de Manresa. La sentència també considera que seguir la família fins a casa seva "no sembla molt lògic", ja que el normal en un menor que hagués estat agredit per un adult és marxar del lloc "i no persistir allà on pot haver-hi més problemes".

La sentència també valora que durant la setmana següent, el menor, estant en custòdia de la seva mare biològica, no es va queixar de dolor, ni va portar el collaret, ni tan sols no va explicar-li l'incident. El propi Cervantes tampoc no va fer-li cap esment.

Cal destacar que, com informavaNacióManresa, després de la vista, la fiscalia va retirar la seva acusació en el cas per no trobar prou indicis per mantenir-se en la causa.

Ara mateix, l'espanyolista Jordi Cervantes està pendent encara de quatre processos judicials, en dos com a acusació: l'incendi que va denunciar a la porta de casa seva, i la denúncia contra la pediatra dels seus fills, a qui acusa de no voler atendre'ls; i dos més com a denunciat, pels insults proferits a un grup d'excursionistes al Collbaix que es feien una foto amb una estelada i per fer un assetjament a casa de l'alcalde.