El Consorci de l'Agulla aprova el pressupost que prepararà unes piscines d'estiu

Hi destaca la partida per a la redacció del document urbanístic de l'àmbit de l'Agulla, que dona continuïtat a l'avanç de planejament que s'està redactant

Junta General del Consordi de l'Agulla reunida aquest divendres a l'Ajuntament de Manresa
Junta General del Consordi de l'Agulla reunida aquest divendres a l'Ajuntament de Manresa | AjM
Redacció
02 de març del 2018
Actualitzat a les 15:30h
El Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa ha acollit aquest divendres al migdia la Junta General del Consorci de l'Agulla, formada pels consistoris de Manresa i Sant Fruitós de Bages i en el qual s'ha aprovat el pressupost per al 2018 i s'ha donat el tret de sortida a la modificació del Pla Parcial urbanístic del Parc Tecnològic.

El pressupost aprovat per aquest any és de 242.380 euros, i hi destaca el capítol d'inversions, que globalment s'eleva a 222.180 euros. Les principals partides es destinaran a la redacció del document urbanístic de l'àmbit del Consorci de l'Agulla i diverses obres de millora.

Per al document urbanístic de l'àmbit del Consorci de l'Agulla hi ha prevista una partida de 80.000 euros. Aquest encàrrec, que es farà a través d'un concurs públic, inclou la redacció del document fins a la seva aprovació definitiva i els documents associats: pla d'etapes i estudi econòmic; estudi de la mobilitat generada; una ordenació indicativa de l'espai públic de l'àmbit, i altres treballs que siguin necessaris per justificar una proposta d'ordenació urbanística coherent amb els objectius plantejats. A més, l'encàrrec inclourà l'avantprojecte d'unes piscines a l'aire lliure dins l'àmbit de l'Agulla, una reivindicació històrica de la ciutadania.

El Consorci de l'Agulla, amb tècnics dels dos ajuntaments, estan redactant un avanç de planejament, que es preveu aprovar abans de l'estiu, i que és previ al document urbanístic per a la redacció del qual s'ha aprovat el finançament. El document ha de regular l'ordenació i els usos de l'àmbit del Consorci de l'Agulla.

En referència a les obres, al pressupost 2018 es destina una quantitat de 34.278 euros a la millora de la façana principal del parc de l'Agulla, a la carretera Santpedor (una partida que complementarà el cost total de l'obra, que assumeix la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia); 14.813 euros a la segona fase del recorregut de connexió entre el barri del Guix i la Sèquia; 14.000 a la senyalització del camí del Grau i altres recorreguts per a vianants; i 10.000 euros a la millora del Serrat del Guix, que completarà l'actuació duta a terme l'estiu passat. A més, es fa una reserva de 61.518 euros per a altres necessitats que puguin sorgir al llarg de l'any.

La sessió també ha servit per donar el tret de sortida a la modificació del Pla Parcial del Parc Tecnològic del Bages, atenent a la petició que aquest mes de febrer va fer la Junta de Compensació del Parc Tecnològic, amb l'objectiu de redefinir el sector per tal d'afavorir la implantació d'activitats econòmiques al Parc.

El plenari ha estat presidit per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, actual president del Consorci de l'Agulla, i també hi ha assistit l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, vicepresident, i regidors dels grups municipals de tots dos consistoris, que formen part de la Junta General.