«Tracta'm bé» es presentarà dimecres que ve a Sant Joan de Vilatorrada

És una campanya per prevenir el maltractament a la gent gran

Redacció
02 de març del 2018
Actualitzat a les 11:21h
Aquest dimecres a les 4 arrancarà la campanya "Tracta'm bé" a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, una iniciativa impulsada per el Consell Comarcal del Bages i emmarcada en el Protocol d'actuació coordinada contra els maltractaments a la gent gran de Manresa i el Bages (PROMAGG).

La iniciativa neix amb el doble propòsit de prevenir els maltractaments a les persones grans i fomentar el bon tracte i els valors positius cap a aquest col·lectiu, com a mètode de prevenció i sensibilització. ​En la presentació, oberta a tota la ciutadania, es detallaran els objectius de la campanya, les accions que es desenvoluparan i les diferents formes de participació dels veïns i veïnes i el teixit associatiu i comercial per formar-hi part.

La campanya inclourà un nombre significatiu d'accions i actes entre els quals destaca el repartiment entre els Casals de la Gent Gran de cent exemplars del llibre "Relats amb tracte", la representació teatral de les "Escenes amb tracte" a càrrec del grup de teatre d'Artés, o "Espai amb tracte", una acció conjunta del petit comerç, administracions i diferents espais com a detectors de possibles situacions de risc que poden patir les persones grans. També es realitzarà l'acció "Situacions amb tracte" en la que es distribuiran 6.000 pòsters on es visualitzen diferents episodis de maltractament o bon tracte envers la gent gran. 

En la campanya "Tracta'm bé" hi col·labora el Consell de la Gent Gran del Bages i compta  amb el suport de tots els ajuntaments del Bages, del Consell Comercal i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.