L'ICL Manresa recupera un enfrontament històric contra l'Osca

La victòria és vital perquè els d'Aleix Duran segueixin a la zona noble de la taula

L'ICL Manresa jugarà aquest divendres contra a Osca
L'ICL Manresa jugarà aquest divendres contra a Osca | BàsquetManresa
01 de març del 2018
Actualitzat a les 21:18h
L'ICL Manresa es desplaça a Osca per jugar un duel que va ser històric el segle passat (divendres, 21.00h). En aquesta ocasió, els bagencs no tancaran la jornada. Juguen al mateix temps que l'Ourense - CB Prat. El Melilla juga diumenge a les sis de la tarda a Azpeitia. Igual que el Breogán, que rep el Palència. Guanyar és imprescindible per no perdre pistonada amb els del Baix Llobregat i per intentar pressionar nord-africans i gallecs. I no serà una tasca senzilla. A Osca hi han caigut Breogán i Melilla.

Sense baixes

Aleix Duran ha pogut treballar sense sobresalts durant la setmana. El tècnic de l'ICL Manresa podrà disposar de tota la plantilla per anar a Osca. Serà un viatge exprés. L'equip marxarà el mateix dia de partit i tornarà quan s'acabi. 


L'ICL Manresa no pensa encara amb el Breogán

La setmana vinent, el Nou Congost viurà un dels millors partits que es poden viure a la lliga LEB. Duran admet que un partit serveix sempre per preparar el següent però que l'equip viu el dia a dia. El tècnic de l'ICL Manresa adverteix una vegada més que la LEB Or és una competició molt complicada i que fins i tot els dies que el seu equip ha jugat de forma més vistosa ha hagut de treballar molt. Això no permet mai pensar "dos partits més enllà". 

L'equip contra qui va "debutar" Nacho Martín

El pivot de l'ICL Manresa va jugar el seu primer partit amb el seu actual club contra el Melilla Baloncesto. Però una setmana abans va posar fi a tretze mesos allunyat dels parquets. Ho va fer defensant el club de la seva ciutat natal, Valladolid, amb set punts anotats i cinc rebots capturats. El rival d'aquell dia era l'Osca. Un mes i mig després, Martín s'enfrontarà al mateix rival. 

Un planter de l'ICL Manresa

A les darreres temporades, l'ICL Manresa ha pescat amb freqüència jugadors a Osca. Els dos bases de l'equip bagenc, Lluís Costa i Jokubas Gintvainis, van jugar-hi abans d'aterrar al Nou Congost. Costa va arribar a l'ICL Manresa a mitjans de la temporada 2015-16 en el context d'una plaga de lesions. I l'estiu passat els bagencs van fitxar el lituà Gintvainis. No es tracta del primer jugador d'aquest país reclutat des de l'Aragó. Marius Grigonis va ser jugador de l'ICL Manresa entre el 2014 i 2016 abans de ser traspassat a Tenerife i deixar uns ingressos en caixa. I encara més enrere s'ha d'anar per trobar un dels pivots més estimats al Nou Congost: Granger Hall.

També hi ha un jugador que va fer el camí a l'inversa. Pierre Oriola va jugar primer al Nou Congost i després a Osca. 

L'Osca lluita per ser als play-off

Diversos equips es troben immersos a la lluita per disputar els play-off d'ascens. I l'Osca n'és un d'ells. Els aragonesos són els dotzens classificats amb deu partits guanyats i catorze de perduts. Són a una victòria de les eliminatòries. Es tracta d'un equip força irregular. Capaç de perdre de forma contundent una setmana i ressorgir a la jornada següent. Duran defineix els aragonesos com "un equip molt lluitador, amb un jugador amb molt de talent com Kevin van Wijk en què el seu joc passa molt per ell. A casa juguen molt millor i són l'equip que aconsegueix que el contrari perdi més pilotes a la seva pista". Carles Marzo i Mikel Motos són altres jugadors importants.

Els enfrontaments entre aragonesos i manresans van ser històrics a les dècades dels 80 i 90 fins que els problemes econòmics van desterrar els primers de l'elit. Vint-i-dos anys després, els bagencs tornen a una pista on van vèncer en la seva darrera visita (82-96). Va ser la temporada en què van alçar la Copa del Rei.
Arxivat a