Santpedor aprova un pressupost 12,2 milions amb més inversions en serveis i equipaments

L'Ajuntament té com a grans objectius seguir amb el pressupost participatiu així com també culminar els treballs de la primera fase de Cal Clarassó; els del clavegueram del Mirador de Montserrat, i els de millores a les piscines

Redacció
01 de març del 2018
Actualitzat a les 11:45h
El ple de l'Ajuntament de Santpedor va aprovar, dimecres, un pressupost de 12,2 milions d'euros, un 50% més que els 8,1 milions d'euros del pressupost del 2017. El consistori aposta pel capítol d'inversions i hi destina el 34% del total. 

El 2018 serà l'any de l'inici d'obres per rehabilitar l'antiga fàbrica de Cal Clarassó; es faran els treballs del col·lector del Mirador de Montserrat; es milloraran les piscines, i es continuarà destinant una partida perquè siguin els mateixos veïns qui tinguin capacitat de decidir projectes d'inversió presentats en un procés participatiu. El pressupost es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern (ERC) i els vots en contra dels dos partits a l'oposició (CiU i Progrés Municipal).

Cal Clarassó, que ja té el projecte executiu redactat, es començarà a desenvolupar aquest any. El pressupost preveu la rehabilitació de l'estructura de l'antiga fàbrica que es destinarà a centre cívic i espai de lleure, amb activitats per a les persones grans. Les obres és previst que s'adjudiquin aquesta primavera.

Un altre dels temes importants és la construcció del clavegueram al Mirador de Montserrat i que ha comportat diverses reunions amb els veïns i amb propietaris de terrenys afectats per poder arribar a un projecte que permeti fer primer els conductes del col·lector que han de permetre connectar després el nou clavegueram del Mirador.

Les millores a les piscines s'inclouen a una llista de projectes les inversions dels quals estan previstes en el pressupost. En aquest sentit, l'equip de govern prioritza la redacció del projecte d'ampliació de la segona pista del pavelló Rafa Martínez.

Pel que fa al capítol de despesa, creix la partida de personal amb l'ampliació de la plaça d'enginyer, la contractació de dues auxiliars administratives i mitja jornada d'un arxiver.

Pressupost participatiu

El pressupost participatiu contempla una inversió que decidiran els veïns de Santpedor en un procés participatiu. Es destinaran un total de 60.000 euros per a les inversions d'aquest 2018. 

El pressupost participatiu és un projecte que es va encetar al 2017  i que en aquest 2018 ha permès als veïns votar entre una llista de 17 projectes d'inversió. Aquest dijous, 1 de març, i després d'un mes de votacions amb la participació de més d'un 10% de la ciutadania, es coneixeran els projectes guanyadors en un acte a la capella de Sant Andreu, que començarà a les set de la tarda.

Ferran Balcells s'acomiada del ple

El regidor de joventut i patrimoni, Ferran Balcells, que ja havia presentat la seva renúncia al càrrec municipal per motius professionals, va aprofitar el ple extraordinari de dimecres per acomiadar-se de tots els membres del consistori. 

Balcells, que va assumir el càrrec a l'inici d'aquesta legislatura, era el regidor més jove de l'equip de govern. Ara ha hagut de deixar l'Ajuntament per motius estrictament professionals que l'impedeixen poder seguir al càrrec. El ple va agrair la seva feina i va anunciar que en el ple ordinari de març li agafarà el relleu Jordi Sala, que es farà responsable de les dues regidories de Balcells.

En el mateix ple també va aprovar-se, amb l'abstenció de l'oposició, la relació de llocs de treball de l'Ajuntament de Santpedor, i, per unanimitat, una moció en favor de l'escola en català presentada per CiU.
 

Ferran Balcells es va acomiadar dels membres del consistori durant el ple extraordinari Foto: AjSPDR

Arxivat a