Arriba la 2a edició del Peguera's Night, la festa on els alumnes mostren la feina feta durant el curs

Tindrà lloc aquest divendres i es durà a terme de nou del vespre a onze de la nit

Redacció
01 de març del 2018
Actualitzat a les 9:37h
Aquest divendres, 2 de març, se celebrarà la segona edició del Peguera's Night, una jornada on l'institut s'obre amb l'objectiu que els nois i noies que hi estudien puguin presentar de forma pública els treballs realitzats durant el primer semestre de curs.
 
Des de les nou del vespre fins a les onze de la nit, a les diferents aules de l'institut es presentaran els treballs que fa més de sis mesos que l'alumnat ha realitzat i que són part indispensable de la tasca educativa innovadora que es porta a terme a l'institut dins els marc del moviment Escola Nova 21.
 
Enguany l'acte agafa especial rellevància, ja que el Peguera's Night forma part dels actes de celebració del 90è aniversari de l'institut.
 
Els pilars de l'aprenentatge
 
Una de les tasques que els alumnes de l'institut han de fer durant el primer semestre del curs és preparar un projecte que es converteix en centre neuràlgic del treball que  realitzen al centre. Aquests treballs són el principals exponents de la filosofia de treball del Peguera basat en l'aprenentatge centrat en l'alumne/a i en els quatre pilars de l'educació: aprendre a conèixer; aprendre a fer; aprendre a ser, i aprendre a viure junts.
 
Aquests pilars  es concreten en els set principis bàsics de l'aprenentatge, on la  naturalesa social i les emocions en formen part tenint en compte les diferències individuals, l'esforç, l'avaluació continuada i la connectivitat horitzontal entre àrees de coneixements i matèries.

Escola oberta a la societat
 
La presentació de treballs que es fa durant el Peguera's Nigt és una mostra més de la connexió que existeix entre el centre educatiu i la vida social més enllà de les històriques parets de l'institut. L'alumnat elabora treballs que reverteixen a la societat: serveixin d'exemple l'obra de teatre Dolça Illa, que es va presentar al mes de desembre en els actes solidaris impulsats pel Servei d'Acompanyament al Dol de la Catalunya Central, o les obres dels Ponts de Llum i el Judici de l'aigua que es van poder veure durant les darreres festes de la Misteriosa Llum de Manresa.
 
Protagonisme de tot l'alumnat
 
Més enllà de la presentació en públic dels treballs del semestre, tots els  nois i noies també són protagonistes, juntament amb l'equip docent, de l'organització de les diferents activitats paral·leles que se succeiran per diferents espais de l'institut.