Encara és obligatori l'ús de cadenes a vuit carreteres del Bages i el Moianès

La neu ha deixat pas a la pluja a la major part de Catalunya | A la Catalunya Central no s'ha viscut cap accident de trànsit rellevant

Un turisme que ha patit una sortida de via a la BP-1101 a l'altura de Coll d'Arboç (Ca la Iaia)
Un turisme que ha patit una sortida de via a la BP-1101 a l'altura de Coll d'Arboç (Ca la Iaia) | Cedida
28 de febrer del 2018
Actualitzat a les 19:17h
A 2/4 de 5 de la tarda d'aquest dimecres encara és obligatori l'ús de cadenes a vuit vies del Bages i el Moianès, malgrat que des de fa més de tres hores la neu ha deixat pas a la pluja en la major part del territori, segons informa Trànsit. Tant l'Eix Transversal (C-25) com l'Eix Diagonal (C-37) estan totalment oberts al trànsit després que a les primera hora del dia s'hi registressin incidències importants per la neu que feien obligatori l'ús de cadenes a diversos trams.

Les carreteres en les que és obligatori l'ús de cadenes al Bages i el Moianès són la B-124 i N-141c, a l'altura de Calders, també la N-141c a Collsuspina, la C-59 a Moià, la B-420 a Cardona, la B-431 a Artés, la BP-4313 a Avinyó, i la BV-1081 a Castellfollit del Boix.
 

Accident, per sortida de via, a Montserrat, a prop del Monestir. Foto: Cedida


A nivell d'accidents de trànsit, a tota la Catalunya Central no s'ha donat cap sinistre d'importància, segons informen els Mossos d'Esquadra, que sí que han hagut d'intervenir en tasques de suport a vehicles encallats o després de patir sortides de via.

Aquest dimecres al matí s'ha aturat el transport escolar i no s'ha ofert servei de menjador als centres educatius. També durant unes hores no ha funcionat el transport públic de Manresa per culpa de l'estat dels carrers a causa de la nevada. Manresa ha acumulat gruixos de neu d'entre 8 i 9 centímetres.