Onze vehicles i noranta persones treballen en l'operatiu de la nevada a Manresa

Es restableix completament el servei habitual de bus urbà de Manresa en totes les línies

Un vehicle de Protecció Civil amb pala llevaneu a la carretera Cardona
Un vehicle de Protecció Civil amb pala llevaneu a la carretera Cardona | Sílvia Rius
Redacció
28 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:59h
Protecció Civil manté activitat el Pla d'Emergències de Neu a la ciutat de Manresa i té desplegat a ple rendiment un operatiu especial amb l'objectiu de minimitzar les molèsties i recuperar la normalitat als carrers, que presenten gruixos de neu d'entre 8 i 10 centímetres.

A les 12.30h hi havia onze vehicles treballant (7 màquines llevaneu, una per escampar sal, dues escombradores i una baldejadora); 75 persones netejant carrers (personal de brigada, neteja via pública, jardineria, manteniment) i 15 al centre de coordinació del Palau Firal.

Es mantenen diversos carrers tallats al trànsit: Baixada del Pòpul, Bernat de Cabrera, accés barri Sant Pau, carrer Solsona, carrer València, carrer Cadí, baixada dels Sindicats, baixada de la Cova. Es recomana no utilitzar vehicle i evitar desplaçaments

El departament de Serveis Socials ha suspès el servei de transport adaptat, el servei d'atenció domiciliària funciona amb normalitat. El repartiment d'aliments a domicili es va fer dimarts en previsió de la nevada.

Les escoles La Flama, Muntanya del Drac i Valldaura i els instituts de Cal Gravat i el Xup (SIS) estan tancats a causa de la nevada. La majoria de centres de primària i instituts han obert i ofereixen serveis mínims.

Les llars d'infants L'Estel, La Lluna, Petit Príncep, La Llum i Bressolvent estan tancades a causa de la nevada. La Ginesta ha obert amb serveis mínims.

Es recomana també seguir l'evolució de la situació a través dels mitjans de comunicació i, en el cas de Manresa, especialment el canal de Twitter de l'Ajuntament (@ajmanresa), per on es comunicarà qualsevol incidència o novetat.

Es restableix completament el servei habitual de bus urbà de Manresa en totes les línies

El servei Bus Manresa transport públic urbà ha restablert el servei habitual en totes les seves línies, a partir de 2/4 de 3 de la tarda. El servei s'havia aturat completament a partir de les 9.20h, i al migdia havia restablert parcialment el servei. Els vehicles de bus urbà tornen a circular amb normalitat.