La manresana Iris López mostrarà les seves il·lustracions a la Llibreria Papasseit

Obra de la sèrie «Lolita» d'Iris López, que es podrà veure a la Llibreria Papasseit
Obra de la sèrie «Lolita» d'Iris López, que es podrà veure a la Llibreria Papasseit | Iris López
Redacció
28 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:32h
Aquest divendres al vespre la Papasseit inaugurarà "Girls in tales", el compendi de dos treballs que porten al camp de la il·lustració dues narracions on les protagonistes són nenes.

Després de la mostra fotogràfica sobre poetes de la "Generació (H)original", la Papasseit aposta pels joves talents locals i presenta el treball d'Iris López (Manresa, 1990), una manresana formada en Belles Arts (UAB) i especialitzada en il·lustració (Escola d'Art de Manresa) i docència artística.

López ha realitzat exposicions individuals a diferents comerços manresans i ha participat al mercat d'il·lustració a Barcelona, al MIA Mercat i properament estarà a la Nau, Mercat de llibre d'artista a Terrassa. Aquesta serà la primera ocasió en que Iris López presentarà el seu treball en un espai expositiu.

Amb el títol "Girls in tales", Iris López presenta dos treballs d'il·lustració que beuen de fonts literàries, canviant-ne el llenguatge escrit pel visual i fent èmfasi en els aspectes més psicològics.

"Lolita" és una sèrie de 6 peces basada en la novel·la de Vladimir Nabokov que porta el mateix nom, i en la que Iris López presenta una contraposició entre la joventut de la protagonista i el seu comportament, més propi d'un adult. La sèrie retrata fragments molt concrets de la novel·la i convida a l'espectador a traslladar-se a les escenes descrites al llibre.

"Rouge" és un llibre d'artista que reinterpreta la història de la Caputxeta Vermella, situant-la en una ciutat atemporal, i mostrant el pas de la infantesa a l'adolescència a través d'una personalitat curiosa, desafiant i demolidora.

L'exposició "Girls in tales" s'inaugurarà el proper divendres 2 de març a 2/4 de 8 del vespre a la Llibreria Papasseit (C/Barcelona, 25 de Manresa) i podrà veure's fins el 5 d'abril.