Manresa activa el Pla d'Emergències de Neu al Centre de Coordinació del Palau Firal

Protecció Civil ha activat el Pla d'Emergències de Neu, i ha posat en funcionament el Centre de Coordinació Municipal i Comarcal des de les 6 del matí

Carrer de la Font del Gat, a Manresa
Carrer de la Font del Gat, a Manresa | Aina Font Torra
Redacció
28 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:47h
Responsables de Protecció Civil i de totes les àrees municipals i serveis d'emergències treballen des del Centre de Coordinació Municipal i Comarcal que s'ha posat en marxa a les 6 d'aquest maatí al Palau Firal de Manresa. La neu ha agafat als carrers i per tant l'objectiu és garantir la seguretat i la mobilitat. A les 9.20h s'ha decidit aturar el servei de bus urbà de Manresa, que funcionava però amb algunes afectacions, a causa de la nevada.

Les màquines llevaneu han començat a funcionar a Manresa, mirant de netejar les vies principals. També els serveis de Manteniment, Via Pública i Neteja s'han acvitat i estan treballant. El servei de bus urbà a les 8 del matí funciona, si bé no es descarta que s'aturi si continua la nevada. Es recomana també evitar l'ús del vehicle privat i fer només els desplaçaments estrictament necessaris, a peu si és possible.
 

Escola l'Espill de Manresa, nevada. Foto: Cedida


Les escoles en principi obriran, tal com es va informar ahir, si bé majoritàriament no tindran activitat lectiva. es recomana no portar els nens a l'escola en vehicle privat, sempre a peu si és possible.

Es recomana també seguir l'evolució de la situació a través dels mitjans de comunicació i, en el cas de Manresa, especialment el canal de Twitter de l'Ajuntament (@ajmanresa), per on es comunicarà qualsevol incidència o novetat.

Restriccions en els menjadors escolars

Després que Protecció Civil, en coordinació amb el Departament d'Ensenyament, determinessin suspendre amb caràcter preventiu el transport escolar d'aquest dimecres 28 de febrer, el Consell Comarcal del Bages informa que el servei de menjador també es veurà afectat per l'episodi de neu.
 

La gespeta de Manresa, totalment blanca. Foto: Aina Font Torra


Com a conseqüència d'aquesta situació d'emergència que afecta les vies de comunicació, l'Àrea d'Educació del Consell Comarcal treballa ara per tal de buscar alternatives i oferir una solució a aquells centres educatius en els quals hi hagi alumnes que vulguin fer ús del servei.

Segons determina el protocol de coordinació del servei de transport i menjador escolar gestionats pel Consell Comarcal del Bages davant situacions de risc per afectació de la xarxa viària, el Consell Comarcal prendrà una decisió final sobre les accions a realitzar i traslladarà aquesta informació al llarg del matí als centres educatius, famílies i mitjans de comunicació.