Deneguen el visat a dos activistes congolesos que havien de parlar del coltan a Manresa

Havien de participar en el Mobile Social Congress i en una gira de sensibilització sobre l'explotació del coltan a diversos municipis de Catalunya, entre els quals la capital del Bages

Els activistes congolesos havien de parlar de les implicacions que la tecnologia mòbil té en la guerra
Els activistes congolesos havien de parlar de les implicacions que la tecnologia mòbil té en la guerra | ACpP
Redacció
26 de febrer del 2018
Actualitzat a les 23:37h
L'ambaixada espanyola a Kinshasa, capital de la República Democràtica del Congo ha denegat el visat a Sylvie Luzala i Erick Kambale, dos activistes que havien de participar aquest dimecres en la tercera edició del Mobile Social Congress, que se celebra coincidint amb el Mobile World Congress.

En aquest congrés, organitzat per Setem Catalunya, havien d'explicar les implicacions que la tecnologia mòbil té en la guerra, la violència i la violació de drets humans a la República Democràtica del Congo. Aquest país acumula el 80% de les reserves mundials de coltan, el mineral bàsic per al sector. 

Integrants de l'organització congolesa Etoile du Sud, Luzala i Kambale, també havien estat convidats per l'Associació Catalana per la Pau per participar en una gira de sensibilització que incloïa Manresa, on havien de fer xerrades en dos instituts.

Segons la resolució del recurs de l'ambaixada, "l'objecte i les condicions del viatge no són fiables" i "no s'aporta documentació addicional que permeti valorar positivament l'objecte del viatge". Versió que contradiu Joana Mariné, responsable dels projectes a l'Àfrica de l'Associació Catalana per la Pau: "Hem aportat fins a una vintena de documents que inclouen dues cartes oficials de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona que avalen el viatge". "Estem acostumats a demanar visats per poder portar activistes de països com Palestina, el Iemen o Mali, i és la primera vegada que ens passa això", afegeix Mariné.