El Rugby Manresa perd contra el CEU un partit que va tenir a l'abast (18-30)

El Manresa RC va perdre contra el CEU
El Manresa RC va perdre contra el CEU | MRC
26 de febrer del 2018
Actualitzat a les 19:42h
El Rugby Manresa va perdre dissabte el seu partit de la Divisió d'Honor contra el CEU al Congost per 18-30. Per la seva part, l'equip femení manresà va disputar un amistós contra un combinat del Begues i el Barça que va guanyar clarament per 58-22.

Tot i que el masculí del Manresa RC sabia de la importància de l'encontre contra el CEU, eren els barcelonins els que dominaven l'oval durant els primers 20 minuts. Els manresans anaven a remolc, defensant-se amb ungles i dents els atacs dels visitants, i aprofitant les petites possessions de les quals gaudien durant els primers minuts.

Tot i la bona defensa mostrada, els manresans rebien un assaig dels barcelonins que dominaven per pes i físic amb la seva davantera (0-7). Semblava que després d'aquest assaig la cosa canviaria, però els manresans cometien errors de mans que els feien perdre la possessió i després de diverses fases dels visitants, aquest aconseguien un cop de càstig centrat per treure més avantatge al marcador (0-10).

Quan feia uns 20 minuts que s'havia iniciat el joc, va ser quan els bagencs varen despertar, i després de bones transicions de pilota entre la 3/4 i la davantera, aconseguien un assaig gràcies a la ràpida 3/4 per no deixar escapar els visitants al marcador (7-10).

Tot i que semblava que els locals revifaven, els barcelonins dominaven per davantera i després d'un error en un xut defensiu dels locals, la meleé a 5 metres era aprofitada pels jugadors del CEU per aconseguir a decisió de l'àrbitre un assaig de càstig que es feia una mica incomprensible a la grada (7-17).

Els manresans però ja estaven endollats i en l'últim minut del primer temps aconseguien de nou un assaig no transformat per anar al segon temps amb tot per decidir encara (12-17).

La segona part començava molt diferent de l'anterior. Un partit, ara sí, molt més igualat i amb un conjunt local ja posat a fer feina i amb ganes de no deixar escapar el partit. Tant va ser així, que amb paciència aconseguien un cop de càstig transformat a pals aprofitant la indisciplina visitant (15-17).

Semblava que els bagencs volien remuntar el partit, però el conjunt visitant, més experimentat i amb una davantera forta, s'apropava amb perill a la zona d'assaig dels manresans que, tot i defensar prou bé, no aconseguien parar els cops i de nou els barcelonins aconseguien posar un assaig (15-22).

Va ser llavors quan el joc es va travar una mica, els manresans mantenien molt més temps la possessió, i el CEU amb paciència feia una bona defensa evitant el joc ràpid dels locals. Arribats a aquest punt, el peu va ser el protagonista, en primer lloc per als locals que xutaven un nou cop de càstig a pals per no deixant escapar el partit (18-22), i més endavant els jugadors del CEU, que feien la mateixa i aconseguien mantenir la distància al marcador (18-25).

El partit entrava en la recta final, i amb un únic assaig transformat per sota en el marcador, el joc es va tornar nerviós, i veient que tot i els esforços per aconseguir aquest assaig, el CEU es defensava bé, els manresans perdien la paciència i cometien diverses errades per falta de disciplina que els allunyava de la línia d'assaig rival. Ja en l'últim minut, el CEU tancava el partit amb un nou assaig no transformat aprofitant la superioritat numèrica a causa de l'expulsió amb groga del 8 local uns minuts abans (18-30).

El femení juga un amistós per falta d'efectius visitants

El sènior femení del Manresa RC disputava diumenge la que havia de ser la seva 4 jornada d'aquesta segona volta, però a causa de la falta d'efectius de l'equip de Begues, amb qui s'havia d'enfrontar, finalment van disputar un partit amistós contra un combinat de jugadores del Begues i del Barça, amb les que també s'haurien d'haver enfrontat amb anterioritat però que tampoc va poder ser per falta d'efectius. El partit es disputava a quatre parts de 20 minuts.

Les jugadores locals, essent l'últim partit a casa, sortien al camp concentrades i amb ganes de fer tot allò que havien entrenat durant dues setmanes tot i que havien de jugar finalment 12 jugadores contra 12 rivals.

Amb bones transicions entre davantera i 3/4, i sent superiors en meleé, les bagenques aconseguien diversos assaigs durant el primer temps gràcies a la bona continuïtat i a les bones jugades de la 3/4 que aprofitava els errors de placatge de les jugadores visitants i marxaven al marcador amb força avantatge.

Tot i això, les jugadores del combinat visitant també deien la seva amb un joc ràpid que no parava en rucks i, amb bon moviment de l'oval tot i que una mica caòtic, aconseguien també un assaig durant les dues primeres parts de l'encontre.

La tercera part i quarta de l'encontre començava igual que les dues primeres. Les bagenques dominaven l'encontre concentrades i aquest cop, amb més control de la pilota i sense abusar de la continuïtat, aconseguien més assaigs durant aquestes dues últimes parts. La calor sufocant i el cansament feien, però, que les locals baixessin el ritme en l'última part, i després d'errors de mans i de placatges, les visitants aprofitaven per aconseguir tres nous assaigs que feien maquillar el resultat i acabar el partit amb un resultat de 58-22 favorable a les manresanes.