Súria aprova mocions en defensa de l'escola catalana i el sistema públic de pensions

Tots dos document van rebre els vots a favor de CiU, ERC, aiS i el PSC i les abstencions de GIIS

Redacció
26 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:07h
El ple municipal de Súria va aprovar, en la seva darrera sessió ordinària celebrada el dijous 22 de febrer, una moció en defensa de l'escola catalana i el model d'immersió lingüística, i una altra per a la millora de l'actual sistema de pensions. La moció en defensa de l'escola catalana i el model d'immersió lingüística, presentada per CiU, ERC, aiS i el PSC, va ser aprovada per deu vots a favor (els corresponents als regidors dels grups municipals que la van presentar), i tres abstencions de GIIS.

El text de la moció expressa el compromís de l'Ajuntament de Súria per "actuar de manera activa en suport del model educatiu català, que contribueix a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure, i que no separi els infants i joves per la seva llengua d'origen". En el document manifesta, explícitament, el rebuig a "l'intent de segregació dels infants per motiu lingüístic" i a "qualsevol atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya", incloent-hi la proposta del govern central d'incorporar una casella per triar el castellà com a llengua vehicular a l'escola catalana. 

La moció també defensa la immersió lingüística com un "factor important per a afavorir la cohesió social des d'una perspectiva intercultural" i com a puntal del model educatiu català i de la seva trajectòria de pluralitat i innovació pedagògica. El Grup Municipal del GIIS va presentar un text alternatiu a la moció, que va ser rebutjat per tres vots a favor (GIIS) i deu vots en contra (CiU, ERC, aiS i PSC).
  
D'altra banda, el text sobre el sistema de pensions, presentat pel Grup Municipal del PSC, va ser aprovat per deu vots a favor (CiU, ERC, aiS i PSC) i tres abstencions (GIIS). En aquesta moció es demanen garanties per assegurar el "poder adquisitiu de les pensions", així com per eliminar els canvis legislatius que han comportat "un progressiu empobriment" dels pensionistes i que amenacen la viabilitat de l'actual sistema públic. 

En el document es defensen mesures per incrementar els ingressos del sistema públic de pensions, com una intensificació de la lluita contra el frau i nous impostos sobre les activitats de la banca i les transaccions financeres. També es demana l'eliminació progressiva de la diferència entre les pensions que reben homes i dones, mitjançant l'aprovació d'una llei d'igualtat laboral i l'increment de la pensió de viduïtat.
Arxivat a