El dijous es presenta el número 100 de la revista Dovella, dedicat de forma monogràfica al PIRNA

L’acte tindrà lloc dijous al vespre, a l’Auditori de la Fundació Caixa Manresa, i inclourà una conferència de l’historiador Francesc Comas

Redacció
16 de setembre del 2009
Aquest dijous, 17 de setembre, a partir de les 8 del vespre, a l’Auditori de Caixa Manresa (plana de l’Om, 6) tindrà lloc l’acte de presentació del número 100 de la revista Dovella, editada pel Centre d’Estudis del Bages. Aquest número està dedicat monogràficament al Pla Integral de Revitalització del Nucli Antic (PIRNA) de Manresa, a partir de la 3a Jornada de debat sobre aquest pla.

L’acte és obert al públic en general i s’iniciarà amb la presentació de la revista, a càrrec de representants de l’Ajuntament de Manresa, FORUM SA i el Centre d’Estudis del Bages. Posteriorment tindrà lloc una conferència de l’historiador Francesc Comas i Closas, amb el títol “Nucli antic, el passat que es fa present”.

El número 100 de Dovella s’ha elaborat a partir de la tercera edició de la Jornada de debat sobre el PIRNA, que va tenir lloc fa uns mesos, coorganitzada per l’Ajuntament de Manresa, FORUM, el Centre d’Estudis del Bages, la delegació del Bages-Berguedà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages.

La Jornada va repassar el grau d’acompliment dels objectius que es va marcar el PIRNA, document que ara queda reflectit a la revista, així com els debats que es van realitzar durant la Jornada. Així doncs, el monogràfic inclou articles de responsables polítics i tècnics de l’Ajuntament, arquitectes i experts en aspectes de patrimoni, turisme, urbanisme o cultura que van intervenir en la sessió. El número especial també inclou un ampli reportatge sobre l’activitat i les actuacions de FORUM, un dels principals agents transformadors del nucli antic. Així mateix, al número monogràfic s’hi inclouen entrevistes amb representants d’associacions i entitats de signe divers ubicades al nucli antic.