Manresa comença a treballar per la inserció laboral dels aturats residents al Centre Històric

El CIO ha organitzat un curs d'agricultura ecològica; un per obtenir el carnet de conducció de carretons elevadors; un de manipulació d'aliments, i un de prevenció de riscos laborals en el sector de la construcció

Redacció
26 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:16h
Participants del Projecte Dinamo del CIO de l'Ajuntament de Manresa
Participants del Projecte Dinamo del CIO de l'Ajuntament de Manresa | AjM
El Centre d'Iniciatives per l'Ocupació (CIO) de l'Ajuntament de Manresa ha programat, per aquest 2018, tres tipus d'accions adreçades a persones aturades, demandants d'ocupació i residents al Centre Històric, i que tenen l'objectiu d'incrementar el domini d'un ofici i d'altres competències requerides al mercat laboral.  Aquesta iniciativa s'emmarca dins el projecte Dinamo-Treball als Barris, que enguany encara la seva dotzena edició.

En aquest sentit, s'ha programat un dispositiu d'orientació/inserció, en el qual s'atendran les persones demandants d'ocupació, així com també es treballaran, de forma individualitzada, les competències i coneixements que els podran ajudar en la recerca de feina.

En el marc del dispositiu es realitzaran, al llarg de l'any, diferents formacions destinades a millorar la qualificació professional dels participants. Es tracta d'un curs d'agricultura ecològica; un per treure's el carnet de conducció de carretons elevadors; un de manipulació aliments, i un de prevenció de riscos laborals en el sector construcció.

Com a novetat, aquest any s'ha planificat un curs de formació prelaboral de 180 hores que inclourà els mòduls de català, TIC, habilitats socials, neteja i pintura, i que està pensat per a capacitar les persones que després seran contractades en el marc del projecte per l'Ajuntament de Manresa com a plans d'ocupació.

Adequació de la fàbrica de l'Anònima

Casa d'Oficis DinamoXII-Adequació de la fàbrica de l'Anònima és un programa de Formació i Treball que té per objectiu la millora de l'ocupabilitat de 8 joves menors de 25 anys residents al barri, en situació d'atur, i amb un nivell de formació igual o superior a l'ESO. Es va iniciar el 30 de desembre, té una durada d'un any i combina formació en construcció amb la contractació posterior dels joves que faran tasques d'adequació i rehabilitació de la Fàbrica de l'Anònima.

Plans d'Ocupació

A banda de les accions esmentades, l'Ajuntament de Manresa contractarà persones aturades perquè realitzin obres o serveis en el Centre Històric de la ciutat o que hi tinguin repercussió. El dia 1 de febrer es van contractar cinc persones que ajudaran a desenvolupar projectes i serveis de proximitat i atenció a les persones del barri: un tècnic de comunicació; un tècnic de suport a la dinamització comercial del Nucli Antic; un tècnic de dinamització de les entitats del Nucli Antic; un docent, i un assessor de recursos pel CIO. El mes de juny es preveu la contractació de setze persones més residents al barri.

Gairebé dos mesos de treball als barris

Ja fa gairebé dos mesos que es va iniciar la dotzena edició del Projecte Dinamo, que té com a objectiu augmentar les oportunitats laborals i el nivell de qualificació professional de les persones residents al Nucli Antic de Manresa que es troben en situació de recerca de feina.

El Servei d'Ocupació de Catalunya, mitjançant el Projecte Treball als Barris, dona suport a barris que, per les seves característiques, requereixen d'una atenció especial de l'Administració per tal de millorar-les des del punt de vista ocupacional, social, i desenvolupar un entorn socioeconòmic que incrementi la qualitat de vida de les persones que hi resideixen.

Dinamo preveu, a banda, altres accions més generals de dinamització del Nucli Antic per tal que esdevingui una zona més atractiva per l'activitat econòmica.

El Projecte de Treball als Barris està subvencionat pel SOC, el Ministerio de Empleo, i el gestiona el CIO de l'Ajuntament de Manresa.