Balsareny aplega més de 700 persones per refermar el seu compromís antifeixista

La població del Bages nord ha viscut un intens diumenge festiu i reivindicatiu amb cercavila, mosaic, dinar popular i concert

Imatge aèria del símbol de la pau composat per persones a la plaça de l'Església de Balsareny
Imatge aèria del símbol de la pau composat per persones a la plaça de l'Església de Balsareny | AVAB
25 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:38h
Balsareny ha refermat aquest diumenge el seu compromís antifeixista amb una intensa jornada lúdico social en que hi han participat més de 700 persones, la majoria del poble, però moltes altres vingudes d'arreu.

Després que la manifestació feixista del dissabte de la setmana passada deixés tres persones ferides per agressió al bar del Casino, la població del Bages nord s'ha abocat a organitzar una sèrie d'actes que, sense deixar el seu caràcter reivindicatiu, també han tingut la seva part lúdica.

Balsareny es va manifestar diumenge passat, gairebé en estat de xoc, després que uns cinquanta espanyolistes d'extrema dreta es manifestessin al poble per donar suport a Raúl Macià, un veí de Balsareny que es troba complint condemna per robatori amb força i tràfic de drogues, però que els sectors més feixistes consideren com a "pres polític" perquè va reingressar a presó per diversos actes vandàlics que va cometre mentre es trobava en tercer grau penitenciari.

Una assemblea de veïns de Balsareny es van autoinstar llavors, a que aquest diumenge organitzarien tot un seguit d'activitats per mostrar-se com a poble antifeixista.

De bon matí, unes cinc-centes persones s'han manifestat en cercavila pel municipi amb gegants, bastoners i música fins arribar a la plaça de l'Església on els esperaven unes dues-centes persones més. A la cercavila hi han participat les dues colles geganteres de Balsareny, els Peta-fluix, els balls de bastons i el ball de la faixa. També ha ballat el Maqui de Sallent, i els geganters de Sestao, que estan agermanats amb una de les colles geganteres del poble, han enviat un video de suport en el qual han ballar l'Estaca de Llach.
 

L'organització ha servit més de 300 dinars populars. Foto: Mont Sol


A la plaça de l'Església s'ha llegit el manifest d'Unió Contra el Feixisme i el Racisme del Bages (UCFR) i de l'assemblea de veïns de Balsareny que ha denunciat l'actitud feixista dels manifestants de dissabte passat i s'ha solidaritzat amb altres situacions que es donen al país: "persones que s'han posat un nas de pallasso, cantants, activistes com els de 27 i més, o representants legítims que tenen causes obertes i s'enfronten a anys de presó".

Posteriorment s'ha generat una imatge visual aèria amb el símbol de la pau format per persones, i s'han servit més de tres-cents dinars, superant les previsions de l'organització. I els actes han finalitzat amb el concert de Los Escombros, Jack i Asier.