Sallent dona suport a Anna Gabriel omplint fins els topalls la Fàbrica Vella

L'advocat de l'exdiputada, Benet Salellas, diu durant l'acte que la plantada a Torrent "demostra que la cúpula judicial espanyola es troba sota dependència política"

Ovidi4 durant la seva actuació a Sallent
Ovidi4 durant la seva actuació a Sallent | Pere Fontanals
24 de febrer del 2018
Actualitzat el 25 de febrer a les 15:07h
Ple absolut a l'espai cultural de la Fàbrica Vella de Sallent per donar suport a l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, refugiada a Suïssa des de primers de setmana per no haver de declarar davant del Tribunal Suprem que l'acusa de rebel·lió i sedició. Les 580 localitats del recinte s'han quedat curtes per acollir veïns i veïnes de Sallent i molta altra gent que ha vingut de la comarca i de tot el país.
 

L'espai cultural de la Fàbrica Vella de Sallent ha quedat petit durant l'acte. Foto: Pere Fontanals


L'acte, que ha tingut per lema Si toquen l'Anna, Sallent respon! ha comptat amb diversos parlaments, entre els quals el de la pròpia exdiputada, que ha gravat un vídeo des de Suïssa, i el del seu advocat i també exdiputat per la CUP, Benet Salellas. Ha coronat la vesprada un concert d'Ovidi4, en el marc de Cuidem-nos, adaptada a Cuidem-la, cuidem-los, en referència a Gabriel i a la resta de presos polítics.

En el vídeo, Anna Gabriel, ha convidat tothom a seguir lluitant per construir un país lliure i "no aturar-se fins que els presos surtin d'una presó on no haurien d'haver entrat". L'exdiputada sallentina ha demanat "treballar de forma determinada i tossuda", afirmant que "és la nostra responsabilitat poder fer un país millor". També ha instat el públic a entendre la seva decisió i aplicar-la "als milers de persones que fugen dels seus territoris" per motius polítics, bèl·lics o econòmics. La sallentina ha agraït la celebració de l'acte i l'escalf de la població de Sallent, "un dels millors pobles del món".
 

L'exdiputat i advocat Benet Salellas durant el seu parlament. Foto: Pere Fontanals


Per la seva part, l'exdiputat i advocat de la CUP Benet Salellas ha assegurat que la plantada de diversos magistrats aquest divendres al president del Parlament, Roger Torrent, "demostra que la cúpula judicial espanyola es troba sota dependència política". Salellas ha aplaudit el discurs de Torrent, afegint que la reacció d'alguns magistrats evidencia que part de la judicatura "està posicionada contra els drets i les llibertats a Catalunya".

Sobre la situació de Gabriel i sobre l'ordre de detenció estatal que ha dictat el jutge Pablo Llarena, Salellas ha assegurat que és "incomprensible i incoherent" que l'ordre se centri en el territori espanyol. "És un exemple de manual de com hi ha por des de les instàncies espanyoles a internacionalitzar el conflicte", ha etzibat, advertint que la CUP "aprofundirà en aquesta por".

L'acte ha finalitzat amb l'actuació d'Ovidi4 el grup musical que evoluciona d'Ovidi3, que van formar David Caño, Borja Penalba i David Fernàndez -l'exdiputat de la CUP-, i que es va completar amb la incorporació de Mireia Vives en el nou format. "A partir d'ara -ha assenyalat Fernàndez- serà Ovidi5, perquè l'Anna també tocarà amb nosaltres".