Talen quaranta pollancres de 40 anys al Pla de les Aubes, a la zona del Suanya

L'Ajuntament explica que és una iniciativa privada que"té per objectiu substituir una pollancreda al·lòctona per espècies autòctones"

VÍDEO La talada de pollancres a la zona del Suanya
VÍDEO La talada de pollancres a la zona del Suanya | Delfos
24 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:58h
Operaris i maquinària especialitzada han estat talant aquests darrers dies quaranta pollancres de 40 anys d'edat d'un tram de 400 metres al camí del gorg Blau, a la zona coneguda amb el nom del Pla de les Aubes, a la zona del Suanya, encara en terme municipal de Manresa, però molt a prop del de Rajadell.

L'actuació, segons han explicat des del govern municipal a NacióManresa, és en uns terrenys de titularitat privada i "té per objectiu substituir una pollancreda al·lòctona per espècies autòctones". Aquesta pollancreda està formada per quaranta exemplars de pollancres híbrids (Populus x canadiensis) plantada fa 40 anys per aprofitar-ne la fusta.  
 

Els pollancres, a l'esquerra, en una imatge d'arxiu d'una sortida de Meandre. Foto: Carles Jódar


Amb aquesta restauració "es pretén recuperar el bosc de ribera típic de la zona i guanyar en biodiversitat". Després de talar els pollancres, es plantaran espècies autòctones: 40 freixes de fulla petita (Fraxinus angustifolia), 10 aurons blancs (Acer campestre) i 10 saücs (Sambucus nigra). A més a més, s'han de respectar les espècies que actualment hi a sota la pollancreda com els exemplars l'àlber, d'alzina, d'arç blanc, de sanguinyol, d'om i de saüc. 

La propietat va obtenir els permisos de l'Agència Catalana de l'Aigua i del Centre de la Propietat Forestal de la Generalitat i ho va comunicar a l'Ajuntament. 

Des de l'Ajuntament s'ha assegurat que es vetllarà "per tal que aquesta actuació es dugui a terme adequadament".