L'Aliança contra la Pobresa Energètica exigeix aigua per a tothom davant l'Ajuntament

Una cinquantena llarga de persones s'han manifestat per demanar comptadors d'aigua per a les famílies vulnerables

La manifestació arribant a la plaça Major
La manifestació arribant a la plaça Major | Pere Fontanals
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 21:43h
Al crit d'"Aigües de Manresa, se'ns acaba la paciència" o "L'aigua és un dret i no una mercaderia", una cinquantena llarga de persones s'han manifestat convocats per l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) per exigir a l'Ajuntament que compleixi el seu compromís d'instal·lar comptadors socials d'aigua a les famílies vulnerables.

La manifestació ha començat a la plaça Sant Domènec amb la lectura del manifest mentre que es tintava de vermell l'aigua de la font. "L'aigua és vida. Molt possiblement els manresans i les manresanes que vivien a la ciutat el 1345 ho sabien perfectament", ha començat dient el manifest. "Però uns segles després, en ple segle XXI, ens trobem encara que hi ha llars de la ciutat a les quals aquest servei tan bàsic, no arriba", ha seguit.
 

Els manifestants han tenyit de vermell l'aigua de la font de Sant Domènec Foto: Pere Fontanals


Perquè, segons entenen els manifestants, l'Ajuntament de Manresa "gira l'esquena" a moltes de les seves veïnes "tallant-los-hi l'aigua a través de l'empresa municipal Aigües de Manresa". La declaració ha retret a l'Ajuntament que "tot i les pomposes declaracions oficial" i malgrat que "el ple aprovà la proposta de posar comptadors provisionals a les cases en situació de vulnerabilitat el novembre de 2015", demostra "una clara manca de voluntat política a donar sortida a aquests casos més extrems".

Entre parades a mig muntar per la Fira de l'Aixada i sostenent dues pancartes, la manifestació ha encarat el Born i el carrer Sant Miquel fins a la plaça Major on, davant l'ajuntament, ha tornat a llegir el manifest.