L'ICL Manresa no es refia d'un Iberostar Palma millor fora que a casa

Gabriel Iffe Lundberg ja ha tornat de Dinamarca i Álvaro Muñoz té un esquinç al canell dret

VÍDEO Roda de premsa d'Aleix Duran
VÍDEO Roda de premsa d'Aleix Duran | BàsquetManresa
Xavier Sucarrats Palà
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:41h

L'ICL Manresa buscarà la cinquena victòria seguida contra un Iberostar Palma amb l'aigua al coll (diumenge, 19:00). Aleix Duran no ha preparat el partit amb les condicions que hauria volgut ja que no ha pogut comptar fins aquest divendres amb Gabriel Iffe Lundberg. Com a mínim, espera l'actuació amb el seu país injecti una bona dosi de moral al jugador danès. La mala situació dels mallorquins a la classificació és una arma de doble tall. Si els manresans comencen bé poden fer un cop moral a l'adversari. Però si no és així, la pressió pot passar a l'equip que actuarà de local.

Només Álvaro Muñoz té problemes físics

L'únic contratemps de la setmana ha estat l'esquinç que Álvaro Muñoz va patir en l'entrenament del passat dimarts al canell dret. El jugador nascut a Ávila s'ha perdut força entrenaments malgrat que la lesió no sembla greu. En funció de l'evolució tindrà més o menys participació contra l'Iberostar Palma. La resta de plantilla està a plena disposició d'Aleix Duran. 

Gabriel Iffe Lundberg ja s'ha reintegrat a la disciplina de l'ICL Manresa

L'altra baixa de la setmana ha estat el danès Gabriel Iffe Lundberg que dijous va jugar amb la seva selecció. L'escorta de l'ICL Manresa va ser el millor del seu equip amb 28 punts i 10 rebots que van contribuir a la victòria danesa contra Albània (82-69). La darrera finestra FIBA va coincidir amb una baixada del rendiment de Lundberg. Duran creu que aquest cop serà diferent. Primer, perquè el danès ja té una experiència anterior i després perquè ha estat fora menys dies. Lundberg s'ha reincorporat a la disciplina de l'ICL Manresa aquest divendres i ha treballat amb l'equip.

Duran segueix sent crític amb les finestres FIBA

El tècnic de l'ICL Manresa veu "malament" les absències de jugadors internacionals amb els seus equips per marxar amb les seves seleccions. Aquesta vegada, els del Nou Congost no tindran cap baixa en el seu partit de lliga. Diferent als casos de Breogan o el CB Prat que perden Emir Sulejmanovic (Finlàndia) i Emmanuel Cate (Romania) respectivament. Duran no entén com es para la lliga ACB i no la LEB Or i argumenta que la competició màxima de la Federació Espanyola hauria d'aturar-se també.

Aquesta mesura no afavoreix ni la LEB Or ni les seleccions. Fins i tot, ha comentat que aquesta decisió afecta la confecció de les plantilles. Tot i això, els manresans no van renunciar al fitxatge de Lundberg sabent que això podria passar. El volien a la plantilla de totes totes. 

La defensa: una qüestió més mental que conceptual

Duran manifestava a la Ciutat Esportiva Joan Gamper que estava molt content pels números ofensius dels seus jugadors però que volia una millora en defensa. Durant la setmana s'ha parlat d'aquest tema però més en temes mentals que conceptuals. La defensa està ben treballada en opinió de l'entrenador de l'ICL Manresa. És sobretot important la sortida ja que és quan els bagencs han patit més. El nivell defensiu de les segones parts ha estat més bo que a les primeres. I el dels segons quarts millor que el dels primers. 

Un rival de qui sorprèn la seva mala situació

L'Iberostar Palma és a la zona de descens i actualment duu la ratxa més negativa de tots els equips de la lliga LEB. Els mallorquins encadenen sis derrotes consecutives i només han guanyat un dels darrers onze partits. Duran qualifica de "sorprenent" la situació dels mallorquins a la taula classificatòria ja que es comptava que era una de les plantilles més compensades de la competició. Els balears compten amb una cara coneguda al Nou Congost. Carles Bivià, que va estar uns mesos a Manresa, és ara el director de joc de l'Iberostar Palma. Compta també amb un interessant bloc nacional amb Rafa Huertas, Joan Tomàs i Roger Fornàs. Es tracta, a més, del conjunt que llança més triples de tota la LEB Or amb un encert del 37%. Intentar que els illencs no recuperessin la confiança és un dels aspectes a aconseguir per un ICL Manresa davant un rival que rendeix darrerament millor a fora que a casa. 
Arxivat a