Pablo Lucero i el gremi dels Teixidors guanyen el 10è Torneig de Carcassonne de la Llum

Guanyadors del Torneig de Carcassonne de la Llum
Guanyadors del Torneig de Carcassonne de la Llum | CAE
Redacció
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:25h
Aquest dijous, 22 de febrer, el Cafè del Taller va acollir la 10a edició del Torneig de Carcassonne de la Llum que organitza el Club del Joc del CAE. Des de les 9 del vespre i fins dos quarts d'una de la nit, els 29 participants varen disputar-se la victòria a través de tres rondes de partides d'aquest conegut joc de taula. 

Una de les novetats d'aquesta edició era la potenciació de la figura dels gremis, estructures que ja eren presents a la Manresa del segle XIV amb una forta rellevància, fins al punt que varen donar nom a diferents carrers de la ciutat. Els participants al torneig es varen dividir en 4 gremis que competien entre ells per veure quin era el que tenia un paper més rellevant. Aquest canvi i la incorporació d'unes targes amb diferents propostes d'animació varen conferir al torneig un major component lúdic. Càntics, retrets i improperis entre els diferents gremis es varen anar succeint al llarg de la nit, ja fos entremig d'una partida o a l'anunciar les classificacions parcials i finals. 

També la incorporació de la fitxa del Mercat va suposar un canvi important en la mecànica del joc, possibilitant a un jugador, obtenir una peça addicional. Aquesta fitxa s'incorpora a la col·lecció d'expansions que el Club del Joc ha anat elaborant al llarg de les 10 edicions i que permeten complementar i modificar el joc original tot ambientant-lo amb els fets i els personatges del misteri de la Llum de Manresa 

Finalment va ser Pablo Lucero qui es va endur la victòria final, seguit per Siddharta Navarro i Daniel Garcia. D'acord amb el nombre de participants, el Pablo i el Siddharta obtenen plaça per poder participar al Campeonato de España de Carcassonne que es farà a Madrid a primers d'estiu. 

Pel que fa als gremis, aquests varen tenir una classificació paral·lela força competida, que al final van guanyar els teixidors, seguits pels cuireters, els claveters i els pagesos. 
El Torneig de Carcassonne és una de les activitats que el CAE aporta al programa d'actes de les Festes de la Llum des de l'any 2009, l'any en que el CAE en va ser l'entitat administradora. Al llarg d'aquests anys el Torneig s'ha anat consolidant en el calendari lúdic, no tant sols de la ciutat, sinó de la Catalunya Central.

En les edicions dels darrers anys, gairebé el 50% de participants són de fora de Manresa, amb participants procedents de Sallent, Balsareny, Gavà, Barcelona, Sant Vicenç dels Horts o Sant Andreu de la Barca. 

Per a l'organització del torneig el CAE compta amb la col·laboració de La Disfressa i de Devir, l'empresa editora del joc. A través de la web del CAE es pot accedir a tota la informació del torneig i les classificacions finals.