Wyke: «Vull que les meves cançons ajudin i facin reflexionar»

La cantautora holandesa cantarà diumenge al Nais en el quart concert de la programació artística Tarima

Wyke cantarà diumenge al Nais de Manresa
Wyke cantarà diumenge al Nais de Manresa | Promocional
22 de febrer del 2018
Actualitzat a les 23:09h
El diumenge 25 de febrer del 2018 al Bar Nais de Manresa (plaça Sant Ignasi Malalt, 1) a les 18.30h, en el marc de Tarima, hi haurà el concert de Wyke, una reconeguda cantautora holandesa. És l'única participació internacional que fa Tarima, però Wyke té una vinculació especial a la ciutat ja que hi ha viscut uns quants anys. L'entrada serà lliure i amb taquilla inversa.

Wyke és una cantautora vinguda d'Holanda que viu a Catalunya des de fa dos anys. Va encetar la seva carrera als Països Baixos fent música per a pel·lícules i anuncis. El seu repertori és farcit de balades melancòliques amb influències de Blues, Pop i Soul. Les seves composicions tenen un toc biogràfic que que fa que tinguin un gust personal. A part de fer les seves pròpies cançons, també brinda sovint al públic amb versions de cançons com Creep o Stand By Me.

- Quan vas començar la teva carrera musical?

- Vaig començar quan tenia 19 anys, participant en un programa de televisió holandès (sóc d'allà). Després d'això, tot va ser molt fluid: em van encarregar compondre cançons per pel·lícules i anuncis. I ja no he parat de fer coses. 

- Què et sembla la iniciativa del cicle Tarima?

- Penso que és una gran pensada. Sobretot perquè ara, amb les xarxes socials com Facebook o Instagram, és molt difícil destacar perquè hi ha molta oferta i tothom vol el mateix. Per tant, aquest tipus d'iniciatives les veig com una oportunitat pels músics que volen ampliar i consolidar les seves carreres.

- Què veurà la gent que vingui al concert de diumenge?

- Interpretaré moltes cançons pròpies, compostes per mi, que tenen força història a darrere. I aquestes històries les aniré explicant abans de cada canço, perquè es basen en vivències personals. Penso que explicar què diuen les cançons és una manera de crear feeling amb el públic. 

- Quins són els teus objectius a llarg termini, com a artista?

- Tinc somnis, però si puc arribar a guanyar-me la vida fent música, ja estaré contenta. Vull tirar endavant projectes especials, i que les meves creacions ajudessin i fessin reflexionar a qui les escoltés. De fet, a mi, la música, m'ha ajudat moltíssim. 

- Recomana'ns una cançó.

- Aquesta sempre és una pregunta difícil. Pero si n'he d'escollir una em quedo amb Cry Baby de la Janis Joplin. Parla sobre l'amor i està basada en una història real, molt trista, que va patir ella en primera persona. Qui coneix aquesta història, s'enamora de la cançó. 

- A quin lloc et faria especial il·lusió tocar?

- A la sala Apolo de Barcelona!

- Amb quin grup de música t'agradaria compartir escenari?

- Amb els Dire Straits o Kodaline.

- La millor xarxa social per donar-te a conèixer és...

- Instagram. Allà em dic wykevanweelden.