El fiscal retira l'acusació contra el veí de Balsareny acusat d'agredir un nen que arrencava cartells independentistes

Dimarts es va celebrar la vista als jutjats i després d'escoltar les parts i els testimonis, el fiscal va retirar l'acusació | És la primera de les denúncies que va presentar en pocs mesos la família espanyolista Cervantes - Arias

Carrer Travessera de Balsareny on suposadament van ocòrrer els fets
Carrer Travessera de Balsareny on suposadament van ocòrrer els fets | GSV
21 de febrer del 2018
Actualitzat el 22 de febrer a les 12:53h
Després d'escoltar les parts i els testimonis, el fiscal va decidir dimarts retirar l'acusació contra el veí de Balsareny a qui els pares d'un menor acusaven d'haver agredit el seu fill per haver arrencat cartells independentistes al poble. Segons asseguraven, l'havia agafat per coll i l'havia empès contra una paret després de discutir-s'hi. L'home, en canvi, assegurava que l'únic que havia fet una membre de la seva família amb qui pasejava, va ser tornar a enganxar els cartells, i tot seguit el nen -que anava amb la seva germana i una amiga- se'ls va dirigir insultant-los i amenaçant-los.

La vista es va celebrar dimarts al Jutjat d'Instrucció número 5 de Manresa, a porta tancada, i tot i que no han transcendit els detalls de les declaracions de les parts i dels testimonis, el fiscal ha retirat l'acusació contra l'home, a l'entendre que no hi podia haver causa contra ell.

Cal recordar que en la causa hi havia dues denúncies creuades, la de la família del menor, que acusava l'home d'haver-lo agredit per arrencar uns cartells independentistes, i la de l'home, que acusava el nen d'haver-li provocat danys a la porta de casa seva després d'aquest episodi.

Aquesta és la primera de les tres denúncies interposades per la família Cervantes - Arias en pocs mesos per causes relacionades amb l'independentisme. La segona és una denúncia per un suposat intent de cremar la bandera espanyola que tenia penjada en el balcó de casa seva, a Balsareny, i la tercera, fa una setmana, contra la pediatra dels seus fills. Cal recordar que Jordi Cervantes és el suposat autor, segons la identificació que van fer els afectats, dels greus insults que van rebre un grup de gent gran al Collbaix quan anaven a fer-se una foto amb una estelada..

Dimarts, doncs, es va celebrar la vista del primer dels casos, i després de la retirada de la fiscalia, el cas ha quedat vist per a sentència.