Montserrat Obradors pren el relleu a Josep Serra de regidora del PDeCAT a Cardona

Montserrat Obradors durant la presa de posessió de la regidoria
Montserrat Obradors durant la presa de posessió de la regidoria | AjCdn
Redacció
21 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:22h
L'Ajuntament de Cardona va celebrar dimarts un ple municipal en el qual va prendre possessió com a nova regidora del PDeCAT Montserrat Obradors. La sessió, que va ser de caràcter extraordinari, també va servir per aprovar per unanimitat de tots els regidors presents el tancament del projecte de l'obra de l'actual Auditori Valentí Fuster i el refinançament del crèdit ICO a proveïdors, que permetrà un estalvi a l'Ajuntament. També es va donar compte de les contractacions efectuades a causa del tornado.

El ple va arrencar amb la presa de possessió d'Obradors, que substituirà Josep Serra, que va decidir deixar l'acta per raons personals i que va voler ser present al Saló de Sessions. L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, li va agrair la seva "dedicació per Cardona" i la feina feta al llarg de deu anys de regidor, quatre dels quals a govern i els sis darrers a l'oposició. Els regidors dels tres grups —ERC, PDeCAT i PSC— li van dedicar un aplaudiment. Tot seguit va prendre possessió Obradors va jurar el càrrec "per imperatiu legal i per fidelitat al poble de Cardona i al poble de Catalunya". Després de rebre la felicitació de l'alcalde, Obradors ja va seure a la bancada del PDeCAT.

El següent punt del dia va ser l'aprovació de l'expedient de modificació del projecte de rehabilitació de l'antic Cine Modern com a centre de convencions. L'alcalde, Ferran Estruch, va explicar que es tracta "del darrer pas per tancar el projecte gros de l'obra" i va destacar que ha estat finançada al 100% gràcies a l'aportació de la Fundació Vila Medieval, de la Fundació SHE, de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat. Resta pendent, només, l'adequació i insonorització de l'espai de climatització. El punt es va aprovar per unanimitat.

El tercer punt va servir per aprovar, també amb el sí de tots els grups, el refinançament del préstec concertat el 2012 per pagar a proveïdors. El préstec inicial era d'1,8 milions d'euros, dels quals quedaven per tornar 1.225.000 euros. L'alcalde va detallar en el ple que ara la tresoreria travessa un bon moment: l'endeutament és del 60% —per sota del 75% que marca la Llei— i es paga a proveïdors a 30 dies. Per això, s'ha decidit pagar 225.000 euros de caixa i la resta refinançar-ho amb dos nous crèdits amb millors condicions per a l'Ajuntament. 

L'alcalde va subratllar que entre interessos i amortitzacions l'Ajuntament s'estalviarà ja de pagar enguany 53.000 euros, una xifra que s'apujarà fins als 75.000 euros l'any vinent. Estruch va destacar que es tracta "d'un primer pas important que ens permet alleugerir la situació, estalviar diners i posar fi al crèdit sencer del Banc Sabadell". Els dos nous crèdits se signaran amb La Caixa i la Caixa d'Enginyers. Els dos grups de l'oposició —PDeCAT i PSC— van veure positiva l'operació proposada per l'equip de govern d'ERC per l'estalvi que suposa.

El darrer punt de l'ordre del dia va ser la donació de compte de les contractacions d'emergència realitzades a causa del tornado del passat 7 de gener. L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va indicar que els treballs per retirar el fibrociment escampat s'havien adjudicat per 43.005 euros (IVA inclòs) i que la resta de diners fins a arribar a la subvenció que va atorgar la Diputació de Barcelona — de 86.550 euros— es destinarien a altres tasques de neteja i a la retirada d'altres materials contaminants. Estruch va agrair la feina feta pels tècnics integrants de l'oficina d'Atenció als Afectats pel Tornado. En el torn dels grups de l'oposició, el PSC va felicitar l'equip de govern per "la rapidesa" i per la "feina ben feta". El PDeCAT també va aplaudir la tasca realitzada.

Abans de l'inici de la sessió plenària, tots els regidors van fer un minut de silenci en record de Javi Castillo Suárez, treballador municipal que ha mort aquesta setmana.
Arxivat a