El segon premi La Ciència i els Infants del Rotary reuneix catorze projectes

Els premis, que compten amb la col·laboració de la UManresa, es lliuraran el 5 de març en el transcurs d'un acte en què intervindrà el prestigiós físic manresà Juan Ignacio Cirac

La Ciència i els Infats celebrarà la seva segona edició
La Ciència i els Infats celebrarà la seva segona edició | Rotary
Redacció
21 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:55h
El segon premi La Ciència i els Infants que promou el Rotary Club de Manresa-Bages amb el suport dels estudis d'Educació Infantil de la UManresa es consolida aquest 2018 després de l'excel·lent acollida aconseguida l'any passat. Un total de catorze projectes de dotze escoles de la Catalunya Central opten al premi a partir de la feina que han desenvolupat els equips docents dels centres amb la voluntat de posar en valor aquells projectes d'educació científica que s'adrecen als nens i nenes d'educació infantil i el cicle inicial de primària. Els projectes han despertat la curiositat d'un miler d'alumnes de primària del territori que han pogut jugar i interactuar amb els treballs exposats en el marc de la Fira d'Experimentació.

Dotació econòmica

El Rotary Club Manresa-Bages manté la dotació econòmica dels guardons que destinen 600 euros per al primer premi, 400 per al segon i 200 per al tercer, respectivament. Els premis es destinen a la compra de material científic per part de les escoles. L'entitat també ha promogut la visita de totes les escoles participants als guardons a la Fira d'Experimentació cobrint part del cost dels desplaçaments en autobús. En paral·lel, el professorat de les escoles ha tingut l'oportunitat de participar d'unes sessions formatives per part dels docents dels estudis d'Educació Infantil per incentivar la didàctica del coneixement del medi en l'etapa inicial d'ensenyament.

El veredicte, el 5 de març

El veredicte es donarà a conèixer el proper dilluns 5 de març en el transcurs d'un acte que se celebrarà a la sala d'actes de la UManresa i que comptarà amb el físic manresà Juan Ignacio Cirac. De reconegut prestigi internacional, Cirac pronunciarà una conferència a través de la qual divulgarà la seva activitat per acostar-la als infants. El jurat de la segona edició dels premis La Ciència i els Infants està format per tres membres del Rotary Club Manresa-Bages (Pere Moro, Maite Gómez i Mar Barons) i dos membres de la UManresa (Sílvia Mampel i Jordi Cantons). El jurat valora que els projectes siguin originals, ofereixin la resolució de problemes i s'aproximin al concepte científic. L'any passat es van premiar els treballs presentats per l'escola Riu d'Or de Santpedor, la llar d'infants Rexics, de Canet de Fals, i l'escola Sant Ignasi, de Manresa.