Més de 80 estudiants de secundària competiran a l'EPSEM a les Olimpíades de Geologia

En un concurs organitzat per la Asociación Española Para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i la Sociedad Geológica de España (SGA)

Redacció
21 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:43h
L'EPSEM de la UPC tornarà a ser la seu a la Catalunya Central, divendres, de la fase territorial de les 9enes Olimpíades de Geologia de Catalunya, que es competeixen arreu de Catalunya.

Amb l'Olimpíada de Geologia es pretén animar i implicar els estudiants de batxillerat en el coneixement d'aquesta ciència, tot remarcant la seva importància en el món actual i promocionant el seu progrés i desenvolupament.

Les Olimpíades estan obertes als estudiants que hagin cursat assignatures en les quals la Geologia té un protagonisme especial: Ciències Naturals, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia, Ciències del Món Contemporani, etc. Estan adreçades, principalment, a estudiants de batxillerat i, amb caràcter excepcional, a alumnes de 2on cicle d'ESO.

La competició es divideix en dues parts, una d'individual i una de grup. La part individual és una prova, tipus test, per resoldre problemes teòrics i pràctics de resposta única. La de grup, que es realitza entre quatre persones, consisteix en respondre, de forma oberta, qüestions sobre el reconeixement de minerals, roques i fòssils, l'anàlisi de mapes geològics i talls o problemes senzills derivats de la interpretació dels mapes geològics.

El lliurament de premis es farà el mateix dia 23, a les 13 hores, al Museu de Geologia Valentí Masachs. El guanyador d'aquesta fase a Manresa tindrà accés directe a la Fase Nacional de la 9a Olimpiada Española de Geologia, que tindrà lloc a Segovia el proper 17 de març.