La PAHC i els veïns de La Guia segueixen lluitant per la supervivència del barri

Membres de les dues entitats han protagonitzat una roda de premsa en la qual han posat de manifest la poca voluntat d'Adif d’arribar a acords realistes

Veïns de la Guia i membres de la PAHC durant la roda de premsa celebrada aquest migdia
Veïns de la Guia i membres de la PAHC durant la roda de premsa celebrada aquest migdia | PAHC/AVV Guia
20 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:13h
Els veïns i veïnes de La Guia encara viuen amb incertesa. Així ho han posat de manifest, en una roda de premsa, els de l'Associació de Veïns d'aquest barri que, acompanyats per membres de la PAHC, han lamentat la poca predisposició que es té de mantenir-lo viu.
 
Recordem que el 2016 els habitants d'aquesta zona perifèrica de la ciutat ja van manifestar-se quan, al mes d'agost, els va arribar la comunicació que s'enderrocaria el barri, tal i com estava descrit en el POUM de Manresa, "per motius paisatgístics i de llunyania a l'hora d'oferir serveis".
 
Amb la voluntat d'executar l'enderrocament de La Guia, l'empresa propietària, Adif, va denunciar la situació irregular d'alguns dels veïns perquè els desallotgessin. De moment, tres veïns ja han rebut l'ordre de desnonament. Un d'ells, Arnau Carné, explica que "en el meu cas es va dur a terme una mediació on Adif va oferir regularitzar la meva situació a través d’un lloguer social".
 
Havent acreditat, amb el suport de Serveis Socials de l'Ajuntament de la ciutat que, efectivament "disposo de pocs recursos", Carné va enviar els informes socioeconòmics d'exclusió residencial a l'empresa tenidora del seu immoble. "En aquests documents hi consta que, pels ingressos que tinc, entro dins del barem de la Llei Catalana d'Habitatge per accedir a pisos de lloguer social, però Adif, tot i veient els informes, em va denegar la petició i em va oferir un lloguer que triplicava el preu que marcava la llei", lamenta el manresà, tot afegint que "ja m'han dit que si no accepto això, s'executarà l'ordre de desallotjament".
 
Durant la roda de premsa que els veïns i veïnes del barri i els membres de la PAHC han ofert aquest migdia davant l'estació de la RENFE, han deixat clar que "lluitarem per aconseguir que no ens facin fora". Tenint en compte que "no s'ha pogut arribar a acords ni per la via administrativa ni particular", els manifestants han optat per "la denúncia pública, una eina molt concorreguda per la PACH i amb la qual s'han aconseguit dacions en pagament i lloguers socials "a través de la pressió". Si amb això no hi ha consens, les dues entitats ja han dit que impulsarien més mobilitzacions de protesta.