Amb la vigília de la Llum, comencen a arribar els actes centrals de la festa manresana

La Marxa de les Cinc Mil Canes, els Jardins de Llum, el Misteri de la Llum i l'Arribada de la Llum, l'Aigua i la Concòrdia són alguns dels actes principals de dimarts

Redacció
19 de febrer del 2018
Actualitzat a les 23:47h
Aquest dimarts, dia 20, vigília de la Llum, arribaran alguns dels actges centrals del programa. Després de la celebració, aquest dilluns, del Judici de la Llum i l'Aigua, amb alumnes de l'institut de Peguera, al teatre Conservatori, dimarts se celebraran alguns dels actes ja tradicionals de la vigília de la festa manresana.

A la tarda tindrà lloc la tercera edició de la Marxa de les Cinc Mil Canes, una caminada popular amb torxes, que es va introduir al programa fa dos anys, quan el Club Tennis Manresa va ser l'entitat organitzadora de la Llum. Els participants es concentraran a l'Agulla, on hi haurà activitats infantils i inflables, a partir de les 4 de la tarda, mentre que a les 5 hi haurà batucada i sortida de la caminada popular, que enllaçarà el parc de l'Agulla i l'església del Carme. Durant l'itinerari hi haurà fragments teatrals sobre la història de l'aigua de la ciutat i, al final, avituallament i record de la marxa.

A partir de 3/4 de 5, tindrà lloc la rebuda simbòlica de l'Aigua de la Sèquia. Com ja és tradicional, el Club Atlètic Manresa recollirà aigua de la darrera resclosa de la Sèquia, al parc de l'Agulla, i la farà arribar fins al monument a l'Aigua, a la plaça dels Infants.

En l'apartat cultural, entre dimarts i dimecres hi haurà quatre sessions del musical El Petit Príncep, a la sala gran del teatre Kursaal. És un muntatge per a tots els públics, a partir de 4 anys.

També demà, entre 2/4 de 7 i les 10 del vespre, hi haurà un dels plats forts de la Llum: els Jardins de Llum, el ja tradicional itinerari efímer entorn de la Llum i l'Aigua. Es podran veure diverses instal·lacions artístiques, en espais del Centre Històric. Una activitat que ha guanyat en participació i qualitat, i que organitza la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central, juntament amb l'Ajuntament i l'Associació Misteriosa Llum.

A les 7 tindran lloc dos actes també vinculats amb la Llum: Una visita guiada pel patrimoni medieval manresà (plaja Major, parc de la Seu, carrer del Balç, torre Sobrerroca i plaça Europa); I, A la mateixa hora, en diversos espais del Centre Històric, l'Encesa de la Nova LLum, que consisteix en l'encesa de milers d'espelmes, un acte organitzat per Òmnium Bages, amb la col·laboració de l'ANC Manresa i associacions de comerciants i altres entitats.

A les 8, a l'església del Carme, se celebrarà una nova edició del Misteri de la Llum, la peça teatral litúrgica a semblança medieval, amb música de Manel Camp i Jordi Badia, i que inclou el ball de l'Àliga de Manresa. Aquest any la direcció musical anirà a càrrec de Dani Vallejo. El Misteri es tornarà a representar l'durant el cap de setmana, coincidint amb la Fira de l'Aixada.

Tot seguit, com ja és habitual, hi haurà la processó d'espelmes des del Carme a la plaça dels Infants, on s'escenificarà l'arribada de l'Aigua i la Concòrdia, amb personatges que representaran els manresans que el segle XIV van aconseguir l'arribada de l'aigua a la ciutat.