Sallent respondrà la judicialització de l'Anna Gabriel amb un concert d'Ovidi4

Els col·lectius anticapitalistes de la vila organitzen un concert a favor de la caixa de resistència per la solidaritat antirepresiva

Ovidi4 actuarà per l'Anna Gabriel, i per tants d'altres, dissabte a Sallent
Ovidi4 actuarà per l'Anna Gabriel, i per tants d'altres, dissabte a Sallent | O4
19 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:35h
Els col·lectius anticapitalistes de Sallent -CUP, Ateneu Rocaus, Arran i Alerta Solidària- organitzaran el proper dissabte 24 de febrer un concert en solidaritat a l'exdiputada Anna Gabriel, que el proper dimecres està cridada a declarar com a imputada per rebel·lió davant el Tribunal Suprem.

El concert, que té per lema Si toquen l'Anna, Sallen respon! anirà a càrrec d'Ovidi4, en el marc de Cuidem-nos, adaptada a Cuidem-la, cuidem-los, en referència a Gabriel i a la resta de presos polítics. Tindrà lloc a l'Espai Cultural la Fàbrica Vella a partir de 2/4 de 8 del vespre. Tots els beneficis aniran destinats a la caixa de resistència per la solidaritat antirepresiva.

"No assumim cap renúncia ni acatament"

En el manifest de l'acte, els col·lectius valoren que el procés judicial que l'Estat aplica a desenes de càrrecs públics, però també activistes i membres de la comunitat educativa "no és legítim i parteix d'un marc autoritari que busca atacar l'exercici dels drets fonamentals, socials i polítics - en aquest cas, els drets a reunió i manifestació, però també, el dret a l'autodeterminació dels pobles - i totes aquelles persones que el defensen, ho hagin fet des del Parlament, com l'Anna, o des de qualsevol altre àmbit de la societat".

Per això, denuncien "la persecució política i no assumim cap renúncia ni acatament. Responem amb determinació i claredat l'estratègia repressiva de l'Estat que vol fer callar l'Anna i la resta d'encausades, així com la veu del poble català que ha respost de forma democràtica  cada vegada que se l'ha cridat a ser-hi".

La repressió -segueix el comunicat- "ens vol desmobilitzar i busca treure el focus de la lluita política per la democràcia, per la justícia social i pel dret a l'autodeterminació". És precisament per "l'actitud repressiva de l'Estat contra els drets democràtics més bàsics", i la seva "permissivitat amb lladres, corruptes i especuladors", que creuen "que cal treballar, ara més que mai, per l'assoliment d'una república al servei de les classes populars".

Ovidi4 el nou format d'Ovidi3

Ovidi4 és el grup musical que evoluciona d'Ovidi3, que van formar David Caño, Borja Penalba i David Fernàndez -l'exdiputat de la CUP- sota l'impuls del primer, i que es va completar amb la incorporació de Mireia Vives en el nou format.

Toquen i canten temes d'Ovidi Montllor, Feliu Ventura, Borja Penalba, entre d'altres, i beuen de textos i poemes de David Caño, Maria Mercè Marçal, David Fernàndez o Vicent Andrés Estellés.

Les entrades per al concert de suport a l'Anna Gabriel i els presos polítics ja es poden comprar de forma anticipada a l'Amadeu de Sallent i per internet a un preu de 10 euros. A taquilla es vendran a 15, i hi ha l'opció d'adquirir-les solidàriament a 20 euros. Després del concert hi haurà sopar de pinxos contra l'excepció.