ERC Manresa organitzarà dijous una xerrada sobre els límits del creixement econòmic

L'acte anirà a càrrec del Dr. Jordi Solé i Ollé, un dels impulsors del projecte MEDEAS

Redacció
19 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:46h
ERC Manresa organitzarà dijous, dia 22 de febrer, a les 7 de la tarda, una xerrada amb la voluntat de crear reflexió sobre el model actual de creixement econòmic, i les conseqüències que se'n deriven, tant des del punt de vista social, com mediambiental. L'acte, que porta per títol El repte de la sostenibilitat: Límits del creixement econòmic i el projecte MEDEAS, anirà a càrrec del Dr. Jordi Solé i Ollé, que és un gran especialista sobre aquest tema, i un dels impulsors del projecte MEDEAS que estudia aquest aspecte i la transició cap a les energies renovables. Tindrà lloc a la Casa Lluvià (c/ Arquitecte Oms, 5).

La formació republicana considera adient organitzar xerrades i activitats que ajudin a reflexionar i debatre sobre el model de societat que volem construir. I tot el que fa referència a temes de sostenibilitat és de vital importància per al futur, perquè a principis del segle XXI la humanitat segueix depenent de fonts d'energia no renovables que s'estan esgotant. A més, la població mundial segueix creixent i amb ella el seu impacte ambiental. El canvi climàtic és una altra conseqüència d'aquesta dependència dels combustibles fòssils. És per això que ERC creu necessari parlar de sostenibilitat i de la necessitat d'un model energètic 100% renovable.

Jordi Solé i Ollé és doctor en física per la UPC. És investigador de l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona (CSIC) i ha publicat juntament amb altres científics diversos articles sobre la situació energètica de la humanitat i una possible transició a un model 100% renovable. Actualment és el coordinador del projecte MEDEAS, un projecte finançat per la Unió Europea que pretén modelar una transició a les energies renovables.