Santpedor viu una lluïda festa de sant Antoni amb una trentena de carruatges

La tradicional festa dels tres tombs que organitza Equiset compta amb la col·laboració de l'Escola de Música i els Batukad'ors ha canviat enguany d'itinerari

Un dels carruatges que ha participat a la Festa de sant Antoni de Santpedor
Un dels carruatges que ha participat a la Festa de sant Antoni de Santpedor | Emili Giró
Redacció
19 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:15h
Santpedor ha viscut aquest cap de setmana una multitudinària festa dels Tres Tombs gràcies al bon temps i a la participació de carruatges, cavalls i altres animals de càrrega que han omplert els carrers del barri Antic del poble.  Tal i com estava previst, a la tradicional festa hi van participar un centenar d'animals, la meitat en la trentena de carruatges de cases històriques de Santpedor. L'altra meitat, conduits per genets. Aquesta festa, amb prop de 300 anys d'història a Santpedor està organitzada per Equiset Santpedor amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santpedor i l'Escola Municipal de Música i també els Batukad'ors.

Una de les novetats ha estat l'itinerari que s'ha seguit. Enlloc de concentrar-se a Cal Llovet, aquest any, i degut a la recuperació de la Nau que hi ha al costat de Cal Llovet com a espai per a entitats, l'organització ha canviat de punt de sortida. Fins ara, la Nau es feia servir també per  a aquesta festa però ara té una altra utilitat. El punt de sortida va ser la plaça del Sindicat, espai ampli per a concentrar-se de bon matí els carruatges, cavalls i genets i arrancar la jornada amb un bon esmorzar. Després del repic de campanes es va fer la cercavila en direcció al barri antic del poble i reseguint els carrers tradicionals dels Tres Tombs. 

Entre els carruatges n'hi havia un d'autoritats però també un carro d'escala, un de trabuc, de pagès amb arnes, tartanes, botes d'aigua per ensufatar les vinyes, carros de traginers, i fins i tot una tartana de monges. Hi ha participat una dotzena de cases històriques del poble com Cal Xandri, Cal Cuca, Rosenda, Cal Quatre, Cal Patronill, Cal Xen, Burgaroles, Cal Palomes, Cal Rovira i el carro de l'Hortal. El punt i final de la festa va ser el ball a la tarda amb el grup Els Andreus Trio a Cal Llovet.
Arxivat a