Món Sant Benet acollirà dimecres la presentació de «La cuina del senglar a Catalunya»

Alícia presenta un receptari complet per recuperar la cuina de caça, una opció sostenible i d'equilibri ecològic

Redacció
19 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:24h
Món Sant Benet acollirà el proper dimecres 21 de febrer, des de les 10 del matí fins al migdia, la presentació de La Cuina del Senglar a Catalunya, un projecte impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera i la Fundació Alícia per aportar solucions a un problema territorial: l'excés de senglars.

Els productes de proximitat, cada dia més presents a la taula, són símbol de qualitat i de valor afegit. En aquest cas, es tracta de l'aprofitament de la carn de caça de porc senglar, molt present a diversos territoris de Catalunya. De fet, la tradició de caça a Catalunya va lligada a la seva cuina i al seu territori. foto de La Pedrera. Natura.La cuina de caça és una opció sostenible i d'equilibri ecològic que s'ha fet al llarg de la història, i que, en l'actualitat va perdent posicionament. La tradició, la sostenibilitat i l'equilibri natural són motius suficients treballar aquesta cuina i no només recuperar-la, sinó també actualitzar-la.

Tant la Fundació Catalunya La Pedrera com la Fundació Alicia són entitats amb sensibilitat mediambiental, que busquen solucions davant dels problemes territorials. La Cuina del Senglar es presenta com una de les opcions viables i sostenibles per respondre un problema que va a l'alça. La Fundació Catalunya La Pedrera vetlla per protegir, preservar i millorar l'ecosistema i el paisatge de Catalunya. En una línia més pràctica, l'objectiu d'Alicia és desenvolupar materials útils per a professionals de la restauració de les zones amb excés d'aquest animals.