El CN Minorisa perd a Badia i es condemna a la fase de permanència (12-9)

Marc Bisbal ha fet un bon partit a Badia
Marc Bisbal ha fet un bon partit a Badia | CNM
18 de febrer del 2018
Actualitzat a les 23:05h
El CN Minorisa va deixar escapar la darrera oportunitat de salvar-se de jugar la fase de permanència a la categoria amb la derrota, aquest cap de setmana a la piscina del CN Badia per 12-9. Els manresans es jugaran salvar la categoria contra el GEiEG, últim classificat de 1a divisió, i els dos primers de la segona divisió A, el CN Mataró B i l'UAB.

El partit va començar amb un parcial decisiu de 4-0 pels del Vallés davant un CN Minorisa desconcertat. En menys de dos minuts el marcador era de 3-0 i el darrer gol va ser en superioritat en el últim minut del període.

El joc va millorar en el segon temps de joc. Aleix Estany, en superioritat, inaugurava el caseller manresà. Gol que tenia rapida desposta per part local, 5-1, i en nova superioritat anotava Marc Bisbal el 5-2. 6-2 per als locals i nova aproximació bagenca, 6-3, també de Marc Bisbal, Uri Muns apropava a només dos gols de diferencia als de Gaspar Ventura, 6-4, marcador que en el darrer minut abans de la meitat del matx els de Badia situaven en 7-4. S'havia trencat el partit i calia trobar solucions als desajustos defensius, ja que les contres eren la millor arma dels amfitrions.

La represa del partit va ser desencoratjadora. Dos gols locals feien que el marcador arribés a la màxima diferencia 9-4. Xavier Falla, en superioritat, després de dos intents des de gairebé la mateixa línea de gol, feia el 9-5 i, a només cinc segons per la conclusió del període, Marc Bisbal tornava a posar als del centre de Catalunya a tres gols de diferencia i amb possibilitats de donar la volta al marcador.

En aquesta situació s'iniciaren els darrers vuit minuts. Marc Bisbal, en palmeig després d'una brillant passada del porter Dani Calvo de camp a camp, posava el 9-7. Cada equip salvà una inferioritat abans que Carlos Talavera situés el 9-8 en el marcador a manca de 2 minuts i escaig. Tot era possible. Dues faltes en atac consecutives, significaren dos gols en contraatac que anul·laren les opcions bagenques al triomf. El gol de Carlos Talavera que significava el 11-9 momentani, no permetia somiar a res més que a un digne resultat que finalment fou de 12-9.

Ara queden els partits a Granollers de la setmana propera i el següent rebent a Manresa al cuer de la classificació, el GEiEG, per esperar el calendari d'una emocionant fase de permanència.

Arbitratge a càrrec de D. Gómez i J. Timblau, van assenyalar set exclusions als locals per sis als visitants.

Parcials: 4-0, 3-4, 2-2, 3-3.

Alineacions i golejadors:

CN Badia A: A Más, D Vilella 1, J Nicolás, A Mayor, M Maya 1, VM Garcia, O Sanchez 1 S Novell 3, M López 1, R Prieto, J Millán 3, D Cantó 1.
CN Minorisa: I Prieto, X Falla 1, E Casasayas, R Ruiz, T sala O Muns 1, J Calatayud, X Pelegrin, C Talavera 2, M Bisbal 4, A Estany 1, G Lafoz i D Calvo.