L'ICL Manresa aprofita la derrota del Melilla i es posa tercer (94-103)

Els d'Aleix Duran aguanten a la primera part i sentencien el Barça B a la segona

L'ICL Manresa ha guanyat el Barça B a domicili
L'ICL Manresa ha guanyat el Barça B a domicili | BàsquetManresa
18 de febrer del 2018
Actualitzat a les 22:44h
l'ICL Manresa ha sumat la quarta victòria consecutiva a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Després d'un primer quart de domini del Barça B, als segons deu minuts han estat els de la reacció. El tercer ha posat les bases del triomf dels bagencs i el darrer període ha certificat la victòria. Avui tothom ha sumat. Fins a sis jugadors han superat la desena de punts (Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Jordi Trias, Nacho Martín i Jordan Sakho). Entre lesions i jugadors convocats amb la primera plantilla, Alfred Julbe s'ha vist obligat a comptar amb quatre júniors. Ha estat el partit amb més afluència de públic de la temporada a la Ciutat Esportiva. A la graderia dominava la gent desplaçada des del Bages. El soroll ha estat constant. També s'han fet sentir els membres de Sang Culé. Els jugadors de l'ICL Manresa han agraït el suport de la seva gent. 

Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Jordi Trias i Nacho Martín han format el cinc inicial de l'ICL Manresa. Per part blaugrana, Julbe ha comptat amb Aleix Font, Sergi Martínez, Pol Figueras, Volodymyr Gerun i Atoumane Diagne. Els locals han començat amb més força. Un 7-0 de sortida era el toc d'atenció necessari perquè els bagencs sabessin que el partit caldria gruar-lo molt. Un triple de Lundberg i dos punts més de Costa acostaven l'ICL Manresa. Malgrat això, els primers compassos eren de superioritat del Barça B (14-7, minut 4). Un triple de Martín ha endollat l'equip de Duran. El domini s'ha capgirat i un 0-8 de parcial situava per primera vegada l'ICL Manresa com a capdavanter. L'alegria ha durat poc a casa dels manresans. Els joves jugadors blaugrana no s'han arronsat. Les múltiples personals que han estat capaços de forçar els han conduït sovint a la línia de 4,70. Fins a tretze vegades han visitat el tir lliure. Amb una sola errada. Els manresans han aguantat les envestides del rival. Sobretot gràcies a Trias i Lundberg (33-27, minut 10). Muñoz anotava de tres per intentar canviar la dinàmica. Martínez responia amb la mateixa arma. Això abans que un 0-8 posés l'ICL Manresa per segon cop per damunt. L'ambient era molt sorollós Els aficionats manresans es queixaven de la diferència de criteri a l'hora d'assenyalar les personals. Jordan Sakho començava a produir pel seu equip, amb punts i rebots en atac. Els locals es refiaven de l'encert exterior. Les defenses eren clarament superades pels atacs. El marcador que hi havia al descans parla per sí sol. Empat a 53.

El festival anotador ha seguit tornant dels vestidors. Cap dels dos equips podia frenar l'altre i les alternances al marcador han estat contínues. Amb 59-62, els bagencs han tingut l'opció d'obrir una petita escletxa. Però no ho han aconseguit. Ashley Hamilton ha estat incapaç de sumar dos bàsquets sota cistella mateix. Poc després, es refeia i ha anotat dos tirs lliures. Cinc punts seguits de Martín obrien una interessant diferència vist com havia anat el partit fins llavors (63-69, minut 27). Julbe demanava temps mort. De poc han servit les instruccions als seus homes. L'ICL Manresa semblava decidit a sentenciar l'enfrontament. El 66-77 a final del tercer quart no era definitiu però ho deixava molt ben encarat. I amb aquesta mentalitat han sortit els manresans per jugar els darrers deu minuts. Una safata de Muñoz situava una nova màxima renda (68-73, minut 32). El filial blaugrana no volia desenganxar-se del partit i ha reaccionat. Han aconseguit situar-se a només sis punts a manca de gairebé quatre minuts. La calma i l'encert han estat bàsics en un moment que podia ser crític. Muñoz i Costa han sumat en moments calents. I Martín ha estat l'encarregat d'aportar els darrers punts de l'ICL Manresa (94-103). 

La victòria situa l'ICL Manresa tercer amb disset victòries. El líder sòlid continua sent el Breogán, amb tres triomfs més. Segon és el CB Prat amb divuit partits guanyats. El proper compromís dels bagencs serà el proper diumenge contra l'Ibersotar Palma. Els mallorquins acumulen sis derrotes seguides. El partit es jugarà diumenge al Nou Congost a les set de la tarda i estarà marcat per les finestres FIBA. Duran no podrà comptar amb el danès Lundberg.

Resultats i estadístiques

Classificació

Arxivat a