Balsareny es referma com a antifeixista amb una concentració de quatre-centes persones

L'alcalde, Isidre Viu, insta delegació del govern "a començar-se a plantejar què està passant amb aquestes concentracions de caire feixista que venen a pobles i ens agredeixen"

La plaça de l'Ajuntament s'ha omplert de gent en contra de la manifestació feixista
La plaça de l'Ajuntament s'ha omplert de gent en contra de la manifestació feixista | Pere Fontanals
18 de febrer del 2018
Actualitzat el 19 de febrer a les 12:39h
Mes de quatre-centes persones s'han concentrat aquest vespre a davant de l'Ajuntament de Balsareny per mostrar la seu "més enèrgic rebuig" a la manifestació que va aplegar cinquanta feixistes al poble en suport a un pres convicte com Raúl Macià, condemnat per robatori i tràfic de drogues. Al final de la manifestació els feixistes van agredir quatre veïns que eren al carrer.

L'alcalde, Isidre Viu, ha demanat que des de la delegació del govern "s'haurien de començar a plantejar què està passant amb aquestes concentracions de caire feixista que venen a pobles i ens agredeixen". Encara més si es té en compte que els feixistes "són gent de fora, que ens deixen aquí la seva porqueria, i al final els que quedem violentats som els veïns".

L'acte, que ha rebut el suport del CDR local i d'UCFR al Bages, ha tingut un format senzill però de molta comunió entre els concentrats, gent de totes les edats que han volgut refermar-se com a antifeixistes.
 

L'alcalde de Balsareny, Isidre Viu, durant el seu parlament. Foto: Pere Fontanals


Des de la porta de l'Ajuntament s'han fet diverses intervencions, "prou a la por, prou de seny controlat davant els atacs", o "prou de qui manipula i prou d'embrutar el nom del nostre poble". "Sigueu lúcids. Sigueu ferms. Estigueu units. Responeu a la persecució amb esperança. Responeu a la por amb unió". Aquesta reflexió de Pere Casldàliga ha tancat la lectura del manifest. Una de les intervencions més sentides ha estat la dels responsables de l'entitat social del Casino, on dissabte es van produir quatre agressions.

L'acte ha finalitzat amb un minut de silenci, i el responsable del CDR local llegint un missatge de suport d'UCFR i instant la població a participar a l'assemblea que tindrà lloc dilluns per organitzar, el proper diumenge, una jornada lúdica per condemnar el feixisme.