Quatre agredits, balanç de la retirada dels neofeixistes de Balsareny

Un cop desconvocada la manifestació, una desena d'espanyolistes van insultar i agredir gent que era a la porta d'un bar proper a la plaça de l'Ajuntament

Porta del bar on va tenir lloc l'agressió
Porta del bar on va tenir lloc l'agressió | GSV
18 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:56h
Quatre persones van resultar agredides per neofeixistes a Balsareny un cop va finalitzar la manifestació de suport a Raúl Macià, segons diversos testimonis del poble amb qui ha pogut parlar NacióManresa. Només una de les víctimes, però, es va desplaçar a l'hospital de Sant Joan de Déu per rebre atenció mèdica i posteriorment a la comissaria dels Mossos per presentar denúncia, segons el SEM i la policia catalana.

Els fets es van produir poc després que es donés per acabada la manifestació. Vora les nou del vespre, una desena de neofeixistes que marxaven de la plaça de l'Ajuntament van començar a increpar la gent que hi havia a la porta del bar Casino, al carrer Àngel Guimerà, i dels insults es va passar a les mans. A un li van clavar un cop de puny, a un altre li van fer una plantufada i a un el van colpejar al cap amb el pal d'una bandera.

Els agredits són els propietaries de l'establiment i un fill d'ells, i un client del bar. Quan van arribar-hi els Mossos els agressors ja havien marxat del lloc, i el jove que havia rebut el cop amb la bandera es va desplaçar del seu propi peu fins a Sant Joan de Déu per tenir parle mèdic de l'agressió i posteriorment presentar denúncia. Les agressions, en tot cas, van ser de caràcter lleu.

Aquestes quatre agressions se sumen a les que va haver-hi durant la marxa. Quan la manifestació passava per la carretera de Manresa, mitja dotzena de manifestants van entrar en un carreró per agredir un jove que hauria fet un comentari despectiu. Durant l'enfrontament, un dels espanyolistes li va clavar un cop de puny al jove, però els fets no van anar més enllà per la intervenció dels mossos de paisà que escoltaven la marxa.

També, ja al final, davant l'Ajuntament, tres manifestants, amb evidents símptomes de no estar en condicions normals, van empentar i intentar prendre la llibreta a un periodista acusant-lo "d'apuntar noms de qui es manifestava". L'acusació no tenia ni cap ni peus ja que entre els mitjans hi havia equips de dues televisions i nombrosos fotògrafs, de manera que la identitat dels manifestants esdevindria pública de forma gràfica. Quan dues agents dels mossos es van posar entre els tres neofeixistes i el reporter, un d'ells el va amenaçar impunement: "ja et trobarem per algun carrer d'aquí".